Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

The Hunger Games, 2012, R.: Gary Ross, Sz.: Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Woody Harrelson, Liam Hemsworth, Stanley Tucci, Wes Bentley, Donald Sutherland, Elizabeth Banks, Lenny Kravitz

Nem sok jóval kecsegtető disztópia, amelyből akkora őrületet akarnak, mint a Twilight.

 

Panemben járunk nagyon sok év múlva. A Kapitóliumban jóság van, a 12 körzetben szarság. Évente kiválasztanak minden körzetből egy-egy 12-18 éves fiút és lányt, hogy részt vegyen az Éhezők viadalán, ahol egy győztes van, a többi megszívja (ergo meghal). A 12. körzetből Peeta Mellarkot (Josh Hutcherson) kiválasztják, Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence) pedig kemény csaj, és önként jelentkezik a húga helyett.
Kurva jól meg van teremtve az egész jövőkép, főleg a Kapitólium és a peremvidék közti különbség. Értem ezt az emberekre is, minden kerületben szegénység van, a fővárosiak viszont teljesen elbaszott burzsuj népek, akiknek csak a külsőségek számítanak. Arról viszont keveset tudunk meg, hogy hogyan jutott idáig a világ, csak egy-egy elejtett félmondat tartalmaz erre irányuló információkat.
Jennifer Lawrence tökéletes választás volt a főhős szerepére, jól is játszik. A készítők biztos látták a Winter's Bone-t. Viszont a karaktere olyanra lett megírva, hogy a néző számára nem könnyű feladat a neki való szurkolás. Josh Hutcherson játéka ezzel szemben egyhangú. A mellékszereplők közül Woody Harrelsont és Stanley Tuccit kell megemlíteni, bennük lehet erőt felfedezni.
Gary Ross (Pleasantville, Vágta) jó, ám nem hibátlan munkát végzett a rendezéssel. Már az elején átjön az egésznek a ridegsége és keménysége, hiszen a reménytelen jövőkép nem móka és kacagás. Viszont végig hiányzott az egészből valami merészség, átütő erő, amitől még keményebb lehetett volna a film. Olyan érzésem volt, mintha visszafogták volna magukat a készítés során. Az akciójelenetekben annyira remeg a kamera, és annyira szét van vágva, hogy szinte semmit nem lehet látni. Biztos vagyok benne, hogy az R besorolás a PG-13 helyett sokat dobott volna a filmen.
Az éhezők viadala jó és szórakoztató film lett. A Twilightnál meg pláne ezerszer jobb, úgyhogy sokkal inkább ebből legyen őrület, mint abból. Ja, hogy abból már van. Akkor legyen ebből is. Mindenesetre várom a folytatást, a Futótűzt.

75%

 

A feliratban észrevettem pár helyesírási hibát és több tapasztalatlanságra utaló hülyeséget.

A bejegyzés trackback címe:

https://ivanbelacsubakka.blog.hu/api/trackback/id/tr274337098

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Fecsegőposzáta 2. 2012.03.26. 17:00:40

Mivel tetszett a könyv, így természetesen azonnal meg akartam nézni a filmet is. Tegnap el is mentünk egy afféle előpremierre, Jucussal és Annával.   Érdekes volt a helyzet már a mozi előterében is. A női vécé előtt végtelen sor kígyózott, míg ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása