Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Contraband, 2012, R.: Baltasar Kormákur, Sz.: Mark Wahlberg, Giovanni Ribisi, Kate Beckinsale, Ben Foster, Lukas Haas, J. K. Simmons, Caleb Landry Jones

Marky Mark ismét megmutatja, hogyan kell frankón, fifikásan és furmányosan lebonyolítani a tuti bizniszt.

A visszavonult, ám aktív korában nagy királynak számító csempész (Mark Wahlberg) sógora elbalfaszkodik egy melót, ami miatt sokkal tartozik a főköcsög nagykutyának (Giovanni Ribisi). Főhősünknek kell kihúznia őt a szarból azzal, hogy bevállal egy utolsó csempészkedést.
Sok ilyen sztorit láttunk már, ezért próbálták feldobni pár dologgal, több-kevesebb sikerrel. A fordulatok a szokásosak, mégis egy-két helyen lehet látni némi kreativitást. Jól sikerült a feszültségkeltés, végig jelen van, viszont néhány dolog inkább idegesítő, mint izgalmas. Pár jelenettől eltekintve pörgés van végig, nem unatkozhatunk.
A színészekről nem sok jót mondhatok. Wahlberg most nem keménykedik, de most nem is ez kellett, jól hozza a figurát. Ribisi elszórakozza a főgonosz szerepét, ezáltal komolytalanná válik a karakter. Ben Foster nagyon szürke, ahogy Kate Beckinsale is, pedig lett volna lehetőségük jobban teljesíteni.
A legnagyobb pozitívum a rendező személye. Érdekesség, hogy Baltasar Kormákur volt annak az izlandi filmnek a főszereplője, amiből ezt remake-elték. Látszik, hogy nem hollywoodi a fickó: kreatívabb munkát végzett, mint amit egy ilyen filmnél szokás. Neki köszönhető, hogy a film szórakoztató és végig érdekes lett.

70%


A felirat igazi mestermunka, Speier Dávid hozta a tőle megszokott magas nívót. Kreatívan és sikeresen kezelte a szlenges kifejezéseket is. A kedvencem: "The cowboy days are over." - "Vége a betyárkodásnak."

A bejegyzés trackback címe:

https://ivanbelacsubakka.blog.hu/api/trackback/id/tr884352384

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása