Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

American Reunion, 2012, R.: John Hurwitz, Hayden Sclossberg, Sz.: Jason Biggs, Alyson Hannigan, Chris Klein, Thomas Ian Nicholas, Tara Reid, Seann William Scott, Mena Suvari, Eddie Kaye Thomas, Eugene Levy

Megérkezett a negyedik szelet pite, aminek már a címéből is árad a nosztalgia szaga. De vajon milyen lett az íze?

Az Amerikai pite mérföldkő és kötelezően nézendő volt az én korosztályom számára, szerettük is nagyon. Mint ahogyan a majdnem ugyanolyan jó folytatást is. Aztán a harmadik rész már nem volt az igazi. A későbbiekben készült még négy egyből DVD-re szánt spinoff, ami tehát nem folytatás. Mert a folytatás, az igazi negyedik epizód most érkezett meg. A srácok összegyűlnek az osztálytalálkozó alkalmából, ami tök jó, mert úgyis régen találkoztak.
A Hurwitz-Schlossberg író-rendező párosnak köszönhetjük a filmet, akik korábban Harold és Kumar, azaz a Kalandférgek mindhárom kalandját papírra vetették, a másodikat pedig rendezték is. Ezekből kifolyólag várható volt, hogy igazi bűnös élvezet lesz a film, de nem igazán lett az. A forgatókönyv döcög, minden karakternek kerekítettek valami mondvacsinált konfliktust, amit aztán a végén egy beszélgetéssel meg is oldanak. A viccesnek szánt helyzetek, poénok körülbelül fele nem üt, vagy nem elég nagyot, de azért így is akad elég mulatságos pillanat. A karakterek nagyjából ugyanolyanak maradtak, mint amilyennek megszerettük őket, csak hát azóta felnőttek, és velük nőttünk fel mi is.
A film legnagyobb pozitívuma a nosztalgiafaktor. Már erről a plakátról is árad, de a film tele van ilyenekkel. Megelevenednek az első rész emlékezetes jelenetei és fordulatai, úgy, hogy konkrétan ugyanazt a beállítást és aláfestő zenét használják. Önreflexió és visszautalások, ezek uralják a filmet, ezek mentik meg a középszertől, ezektől válik szórakoztatóvá és szívet melengető élménnyé.

70%


Összehasonlításképpen: Amerikai pite 90%, Amerikai pite 2. 85%, Amerikai pite 3. 65%

A szinkron hasonlóan az előző részekhez kiemelkedően jó lett. A fordítás Speier Dávid munkája, ismét hozza a tőle megszokott magas színvonalat, bár a Rapülőkért kár volt. A magyar hangok nagyjából a megszokottak maradtak, mindegyik csere érthető okokból történt.

süti beállítások módosítása