Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Rock of Ages, 2012, R.: Adam Shankman, Sz.: Julianne Hough, Diego Boneta, Tom Cruise, Alec Baldwin, Russell Brand, Chaterine Zeta-Jones, Paul Giamatti, Bryan Cranston, Malin Akerman

Furcsa időszak volt a '80-as évek a rock számára: kicsit kezdtek hanyatlani és változni a dolgok, ráadásul hátulról nem lehetett megkülönböztetni a fiúkat a lányoktól. Erről szól a legújabb menő Broadway-musical filmes adaptációja.

Mindörökké rock.jpg 1987, Los Angeles. Vidéki kislány (Julianne Hough) jön a nagyvárosba, hogy sztár legyen. A két rocker (Alec Baldwin, Russell Brand) által vezetett szórakozóhelyen melózik a fiatal srác (Diego Boneta), aki szintén zenész. Akkora sztár akar lenni, mint Stacee Jaxx (Tom Cruise), mert ő a rockisten, mindenki imádja. Eközben az újonnan megválasztott polgármester (Bryan Cranston) buzgálkodó és konzervatív felesége (Chaterine Zeta-Jones) be akarja tiltani a rockzenét, mert az mocskos és különben is az ördög műve.
Igazából ezzel le is fedtem a film majdnem teljes történetét. Sok a karakter, mindegyik eléggé sablonos, és körülbelül ugyanannyi időt kapnak. Van pár kisebb fordulat, aztán szevasz. De ebben az esetben ez nem is baj, mert nem ezen van a hangsúly, hanem a zenéken. Nagyon sokat énekelnek benne, talán többet is, mint beszélnek. Nagyon jó számokat hallhatunk, mégpedig a '80-as évek legnagyobb rockslágereit a színészek előadásában. Olyan előadók számait hallhatjuk, mint például Guns 'n' Roses, Scorpions, Journey, Poison, Twisted Sister, Def Leppard, Whitesnake, Jon Bon Jovi. Az egyetlen problémám az volt, hogy nem minden szám olyan, amitől kedve támad az embernek kirúgni a ház oldalát.
Minden színész dalra fakad a filmben. A két fiatal főhős sokadik éneklése már idegesítő, mert egyrészt a karaktereik kezdenek unalmassá válni, másrészt a hangjuk sem egészen megfelelő ehhez a stílushoz. Külön öröm, hogy Alec Baldwint, de még Paul Giamattit is hallhatjuk énekelni, ha csak rövid ideig is. A pálmát egyértelműen Tom Cruise viszi, akinek a figuráját a kor rocksztár sablonjaiból gyúrták össze. Jelenlétével uralja a vásznat, és meglepően jól énekel, bár lehet hallani rajta az utómunkálatokat. A szereplőket hallgatva az embernek kedve támad meghallgatni az eredeti számokat.
Jó film lett a Mindörökké rock, ami a jó zenének köszönhető. Aki szereti ezt a kort és rockzenét, annak bátran ajánlom ezt a filmet, mert szórakoztató időutazásban lehet része!

70%


A film szinkronizált, a dalokat feliratozták. Igazából a feliratot nem igazán figyeltem, de úgy vettem észre, mintha próbálták volna átültetni bele az eredeti dalszöveg ütemét. A szinkron elfogadható lett, bár nem sokat számít, mert keveset beszélnek. A hangok jól lettek kiválasztva, kivéve Baldwinnak Széles László, akinek rá kellett rottyantania a hangjára, hogy passzoljon.
Julianne Hough - Földes Eszter
Diego Boneta - Fehér Tibor
Tom Cruise - Rékasi Károly
Alec Baldwin - Széles László
Russell Brand - Miller Zoltán
Chaterine Zeta-Jones - Kéri Kitty
Paul Giamatti - Besenczi Árpád
Bryan Cranston - Jakab Csaba
Malin Akerman - Györgyi Anna

Get the Gringo, 2012, R.: Adrian Grunberg, Fsz.: Mel Gibson

Mel Gibson legújabb filmjéne átugrik (szó szerint!) Mexikóba vakációzni, de nem úgy sül el, ahogy szeretné, mert beüt a szar.

Konkrétan lecsukják, mert nem úgy megy át a határon, ahogy kéne, ennek tetejébe pedig egy rahedli lopott pénz találnak nála. A börtön, ahova kerül, meglehetősen furcsa hely, főleg egy gringonak, ezért ügyeskednie kell a túlélés érdekében.
A film első harmada egyszerre érdekes és vicces, köszönhetően a különös börtönnek és a helyzetkomikumnak. A középső harmadra nagyon leülnek az események, de azért a végére hagytak pár ügyes és pár ügyetlen fordulatot. A nem hosszú játékidőnek köszönhetően elég pörgős lett, így nem lesz fárasztó. A rendezésben is csak minimális a kreativitás, látszik, hogy Adrian Grunbergnek ez az első rendezése. A közelmúltban részt vett sok jó filmben rendezőasszisztensként, de úgy látszik, nem sikerült ellesni a szakma fortélyait.
Mel Gibson karaktere meglehetősen egyszerű, de azért az öreg jól teljesít, bár hiányzik a régi megszokott karizmája. A mellészereplők nagyon bénák és teljesen érdektelenek, ők is csökkentenek a film élvezeti értékén.
Mostanában örülni kell, ha Mel Gibson néha feltűnik egy-egy főszerepben, de ha jobb filmekben szerepelne, még jobban örülnénk, mert ez sajnos csak közepes.

50%

Piranha 3DD, 2012, R.: John Gulager, Sz.: Danielle Panabaker, David Koechner, David Hasselhoff, Christopher Lloyd, Gary Busey, Ving Rhames

A 2010-ben készült Piranha 3D jópofa és üdítően szórakoztató trash horror volt (70%). A most érkezett folytatást úgy harangozták be, hogy mindenből dupla adagot kapunk, még a D-kből is. A rendező A dög trilógiát is jegyző John Gulager.

Piranha 3DD.jpg A felállás az első részhez képest majdnem ugyanaz, csak a szünet ezúttal nem tavaszi, hanem nyári, a helyszín pedig nem tó, hanem vízipark. Jönnek a halucik, és esznek, amit érnek.
A cselekmény is nagyjából maradt ugyanaz, csak most nem sikerült annyi kreativitást belevinni, ezáltal, kevesebbnek érezhető az egész. Na nem mintha sokat lehetne elvárni egy ilyen filmtől. Minden jelenet, ezáltal az egész film is nagyon eltúlzott és maximálisan komolyanvehetetlen. Igazi bűnös élvezet, bár nem annyira élvezhető, mint elődje.
A karakterek újfent kétdimenziós sztereotip alakok, akiket nem sikerül olyan közel hozni a nézőkhöz, mint az első rész szereplőit. Öröm, hogy újfent feltűnik Christopher Lloyd és Ving Rhames a megszokott szerepében. Gary Busey is kapott egy kis időt a vásznon, de az igazi ász David Hasselhoff. Saját magát játssza, ezzel egyidejűleg parodizálja is. Megvan mindene: a piros gatya meg az a piros szar, amit fog, miközben lassítva fut. Teljesen erőltetett a szerepe és minden mozzanata, mégis hozzá kötődnek a film legjobb pillanatai.
Külön örülök annak, hogy a 3D nem csak dísznek van ott, hanem van jelentősége. A térhatás jelentősen javítja a filmélményt, kár, hogy ritka manapság az ilyen.
A Piranha 3DD aranyos és szórakoztató film lett, ugyanakkora hulladék, mint az elődje. Minőségben megközelíti azt, ezért akiknek az tetszett, érdemes megnézni ezt is.

65%


A felirat jó volt. Érdekes és az elején kicsit zavaró volt, hogy a teljes térhatást figyelembe véve teljesen elöl helyezkedett el, tehát majdnem az volt a legközelebb.

Bizonyára feltűnt nektek is, hogy már 8 napja nem írtam semmit. Ez azért van, mert 7 napja elkezdődött a foci EB, és én, mint akinek a foci és a szurkolás életforma, persze, hogy nézem. Eddig minden meccset megnéztem, de ez nem lesz így a jövőben, mert lesznek egy időben rendezett meccsek. Az egész hepajról felemás a véleményem, esetleg majd a végén megírom azt is. Vagy nem.

A másik magyarázat a firkálmányok hiányára, hogy a meccsek mellé fogy a sör is rendesen, főleg hétvégén, ezért nem elég sokszor érzem magam olyan állapotban, hogy kitaláljam mit lehetne írni. Ehhez kapcsolódik a bloggal kapcsolatos legpozitívabb dolog. Még csak bő 3 hónapja működöm, de ha lemegyek a helyi kultúrba, nagyon sok dicsérő és bátorító megjegyzést kapok, valamint kíváncsiak a véleményemre is, mert tudják, hogy van. Zsír!

Egyébként új filmet sem láttam a Prometheus óta, és mostanában ritkábban fognak jönni a friss mozifilmekről szóló kritikák. Ez azért van, mert kevés film lesz a közeljövőben, ami érdekel, főleg júliusban. A júniusi premierek közül előreláthatólag meg fogom nézni a Piranha 3DD-t, a Börtönregényt és a Mindörökké rockot. Az előzetes tervek szerint jövő hónapban csak a legújabb Pókember és Batman lesz számomra érdekes.

Legyetek jók és türelmesek, és élvezzétek a nyarat, ha már megjött!

Prometheus, 2012, R.: Ridley Scott, Sz.: Noomi Rapace, Michael Fassbender, Charlize Theron, Idris Elba, Guy Pearce, Logan Marshall-Green, Sean Harris, Rafe Spall

Ridley Scott több mint három évtized után visszatért a sci-fi műfajához egy olyan filmmel, ami régi nagy sikere, az Alien univerzumában játszódik, és vagy előzménye annak, vagy nem. Figyelmeztetem a kedves olvasót, hogy a következő szöveg alkalmas a hardcore Alien-rajongók nyugalmának megzavarására!

Nem tartom annyira az Alien-sorozatot, mint amennyire - legalábbis az első kettő - filmtörténetileg jelentős (számszerűleg 75%, 70%, 50%, 60%). A problémám az, hogy nem használják ki a kínálkozó lehetőséget. Mind a négy részben megfigyelhető, hogy háromnegyed részben horror és csak negyedrészt sci-fi. Kevés a misztikus és a tudományos fantasztikum, mert a félelemkeltés nem enged teret neki. Így a filmek nem lesznek másak, mint szórakoztató szörnyes horrorok egy csipet sci-fivel.
Jelen filmünk elején 2089-ben járunk. Dr. Shaw (Rapace) és Dr. Holloway (Marshall-Green) Skóciában érdekes barlangrajzokra bukkan. Több ilyet is találtak már korábban, amelyekből arra következtetnek, hogy földönkívüliek hozták létre a földi életet. Négy év múlva a Weyland társaság Prometheus nevű űrhajóján sokadmagukkal landolnak egy idegen bolygón, hogy megtalálják az emberiség eredetét.
Leszállás után rögvest megismerkedünk a legénységgel, úgy, ahogy a korábbi filmekben is szokás volt. Itt viszont jobban sikerült ez a rész, mert annak ellenére, hogy több karakter van, egyből szinte ismerősként köszönthetjük őket. A két doki karaktere, főleg Shaw-é lehetett volna kifejtettebb az azonosulás végett, de így is megfelelő. Ő nem egy Ripley, és Rapace sem Sigourney Weaver, de ezzel nincs is gond. Charlize Theron jól formálja meg a karótnyelt főnök, Vickers hűvös karakterét. A csehszlovák nevű, ám afroangol kapitány Janek szerepére is kitűnő választás volt a mindig laza Idris Elba. Akit viszont leginkább ki kell emelni, az David, a robot (Ash, Bishop és Call után David... ABCD). Ő a tökéletes gépember, Michael Fassbender pedig hiba nélkül játssza el a szerepet, javasolnám az Akadémiának, hogy fontolják meg a jelölését.
Jon Spaihts forgatókönyvét az a Damon Lindelof fejlesztette tovább, aki a Lost egyik kreátora, és ez meg is látszik a végeredményen. Örülhetünk, hiszen végre sikerült eltalálni az arányokat, ugyanis ezúttal a horror csak negyedrészben képviselteti magát, míg a fennmaradó háromnegyed a misztikumé és a tudományos fantasztikumé. Ez a film olyan sci-fi lett, ami tényleg sci-fi.
A fordulatos és jól felépített forgatókönyv még nem lenne elég egy jó filmhez, kell a jó rendezés is. Ezt meg is kapjuk Ridley Scott személyében, aki ismét magával hozta a hatalmas rutinját. Nagyon jól mozgatja a karaktereket annak ellenére, hogy sokan vannak, mindenkinek elegendő idő jut. Az akciójelenetek is teljesen rendben vannak, sikerült izgalmat vinni beléjük. A feszültség végig jelen van a filmben, habár nem olyan nyomasztó a hangulat, mint az Alienben, de ide nem is az kellett. A megfelelő hangulat megteremtéséhez hozzájárulnak Dariusz Wolski csodálatos képei és Marc Streitenfeld zenéje is. Érdekesség, hogy a filmzene főtémája majdnem ugyanolyan, mint a Star Treké, ami talán véletlen, bár lehet, hogy nem teljesen.
A keményvonalas Alien-rajongóknak bizonyára nem fog tetszeni a Prometheus, mert teljesen másra helyezi a hangsúlyt, és elég sokat ront az egész széria mítoszán, de a dolgokat a helyén kezelve ők is megtalálhatják a számításukat. Már csak azért is, mert ez a film sci-fi az izgalmasabb fajtából, és jobb lett, mint bármelyik Alien-film.

80%


A szinkron nagyon jó lett, a közelmúlt egyik legjobbja. Mindenki megfelelő magyar hangot kapott, akik tökéletesen látják el a feladatukat.
Noomi Rapace - Bogdányi Titanilla
Michael Fassbender - Viczián Ottó
Charlize Theron - Létay Dóra
Idris Elba - Galambos Péter
Guy Pearce - Józsa Imre
Logan Marshall-Green - Makranczi Zalán
Sean Harris - Anger Zsolt
Rafe Spall - Kaszás Gergő

Quentin Tarantino következő filmjének előzetese!

Akarom! Kell! MOST!!!

Idén 100 éves a Paramount filmstúdió. Ebből az alkalomból előrukkoltak egy képpel, amelyen megtalálható 100 jelentős filmjükre való utalás kis piktogramszerű képpel és évszámmal. Érdemes nézegetni, és kitalálni a filmeket. Nekem 62-t sikerült.

Ha ráklikkelsz, megnézheted teljes nagyságában!

paramount-100years.jpeg

süti beállítások módosítása