Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

The Watch, 2012, R.: Akiva Schaffer, Sz.: Ben Stiller, Vince Vaughn, Jonah Hill, Richard Ayoade

Sokak által szeretett és sokak által nem szeretett nevettetők összejöttek nevettetni, de egy földönkívüli faj úgy döntött, hogy az nem megy csak úgy.

Kertvárosi kommandó.jpg Egy nyugodt amerikai kisvárosban különös és brutális gyilkosság történik, ami már meghaladja a helyi zsaruk képességeit, ezért Evan (Ben Stiller) úgy dönt, létrehoz egy polgárőrséget. Csatlakozik hozzá három fickó (Vince Vaughn, Jonah Hill, Richard Ayoade), ám időközben kiderül, hogy egy földönkívüli a gyilkos.
A film R korhatár-besorolást kapott, az ilyen vígjátékoknak mindig örülünk. A korhatáros poénok, ahogyan az lenni szokott, néha átmennek gusztustalanba, de még jó hogy ezen a téren magas az ingerküszöböm, valamint semmi bajom az ilyennel. Több ütős és/vagy durva poén van a filmben, nagy részük be is talál. Sokan nem szeretik azt a fajta humort, amit a Kertvárosi kommandó is képvisel, de aki vevő rá, az most is remekül szórakozhat. Én személy szerint szeretem az ilyesmit. A sci-fi vonal hasznára válik a filmnek, hiszen amellett, hogy a két műfaj jól megfér egymás társaságában, és kiegészíti egymást, kapunk izgalmat, bunyót, lövöldözést és robbantást.
A négy főszereplő közül Ben Stiller és Vince Vaughn a szokásos vicces oldalukat hozzák, valamint Richard Ayoade-től is leginkább azt láthatjuk, amit a Kockafejekben. Jonah Hill viszont ezúttal keményebb csávót alakít, sok mulatságos momentum fűződik hozzá. A bandát Akiva Schaffer irányította, aki amellett, hogy a Saturday Night Live-ban rendszeresen ír és rendez, összehozta Az örök kaszkadőr című pozitív értelemben vett ökörséget, és most is jó hangulatú és kellő mértékben vicces vígjátékot köszönhetünk neki.

75%


A magyar szöveget szerencsére nem Heltai Olga írta, ahogy az InterCom hasonló jellegű filmjeinél szokás, hanem Tóth Tamás, ami szinkron hasznára válik. Úgy, ahogy a bevált párosítások is, hiszen a Ben Stiller - Kálloy Molnár Péter és a Vince Vaughn - Haás Vander Péter párosok már sokszor bizonyítottak. Jonah Hill hangja ezúttal Kovács Lehel, ami megszokható. Richard Ayoade magyar hangja Simon Kornél, ami oké, bár Hevér Gábort már megszoktuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://ivanbelacsubakka.blog.hu/api/trackback/id/tr804857208

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása