Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

The Hobbit: An Unexpected Journey, 2012, R.: Peter Jackson, Sz.: Martin Freeman, Ian McKellen, Richard Armitage

Kilenc esztendő elteltével ismét visszatérünk Középföldére, hogy hőseinket újabb kalandos úton kövessük, melynek célja a címből sejthetővel ellentétben nem a kanadai Avonlea.

hobbit_an_unexpected_journey_ver9.jpgA század elején Peter Jackson nagy fába vágta a fejszéjét, és megfilmesítette A Gyűrűk Ura című regényt, melynek eredménye az a bizonyos epikus méretű és hosszúságú filmtrilógia (nálam 90%, 85%, 95%), valamint összesen 17 Oscar-díj lett. Jackson elhatározta, hogy megfilmesíti annak előzményét, A hobbitot is, amelyet úgy volt, hogy Guillermo del Toro rendez, de mégis kedvenc (?) szakállas direktorunk vezényelte le. Eredetileg két filmet tervezett, de ebből is trilógia lesz, melynek első része a Váratlan utazás.
Hatvan évvel járunk A Gyűrűk Ura eseményei előtt. A törpök királyságát elfoglalta Smaug, a sárkány. Gandalf a törpök vezetője, Tölgypajzsos Thorin és még tizenvalahány törp társaságában felkeresi Zsákos Bilbót, hogy legyen segítségükre a királyság visszafoglalásában. A csoportnak tehát konkrét célja van egy nagyon messze levő helyen, és mire odaérnek, számtalan kalandba keverednek. Tulajdonképpen ebben az első részben nem sok érdemleges történik, ami előrevinné az egész sztorit. Menet közben történik ugyan néhány lényeges esemény, de sok a kalandos epizód is. Bő lére van eresztve, sajnálatos, hogy így lesz belőle három hosszú film. Öröm az ürömben, hogy ezek a kalandos részek legalább mozgalmas és nem unalmas jelenetek. Az is örömteli, hogy ismét találkozhatunk pár szereplővel A Gyűrűk Urából.
A látvány csillagos ötös, amiért mindig jó visszatérni Középföldére. Több olyan helyszínt látunk, amit már ismerünk, de feltűnnek újak is. Az akciójelenetek pörgősek és látványosak, köszönhetően a nagyon sok CGI-nak. Előnyére vált A hobbitnak, hogy rengeteget fejlődött ez a technika az elmúlt majd' egy évtized alatt, ami legjobban Gollam megjelenítésén látszik.
Howard Shore magasra tette a mércét a korábbi trilógia zenéjével, és ezúttal is tudott produkálni hasonló szintet. A főtémát relatíve keveset hallhattuk A Gyűrűk Urában, most azonban sokszor feltűnik, de annyira jó ez a törpök szomorú dalának dallamára épülő rövid zenei elem, hogy nem unjuk meg. Érdekes, hogy ha a korábbi trilógiából ismert mozdulat, motívum vagy helyszín tűnik fel, akkor az ahhoz már korábban társított zenei téma hallható.
A Váratlan utazás előtt magasan volt a léc, amit levert, de panaszra így sincs okunk, élvezetes és kalandokkal teli 169 percet láthatunk. Bár még egy évet kell rá várni, de várom a folytatást.

75%


A szinkron jó lett. A magyar szöveget ismét Pataricza Eszter írta. Martin Freeman magyar hangja Görög László, és a többiek is jó hangot kaptak. A régi karakterek a már megszokott magyar hangjukon szólalnak meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://ivanbelacsubakka.blog.hu/api/trackback/id/tr504964487

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása