Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Azaz hogy kellett volna végződnie a Ponyvaregénynek. Helyes animációs szösszenet, a How It Should Have Ended című sorozat legújabb része. Nézzétek meg, aztán a korábbi részeket is, mert majdnem mind zseniális!

Megérkezett a tökéletes film trailere! Minden megvan benne, ami kell: sztárrendezők, sztárszínészek, akció, dráma, romantika, robbanás, robotok. Nézzétek! Angoltudás kell!

The Hunger Games, 2012, R.: Gary Ross, Sz.: Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Woody Harrelson, Liam Hemsworth, Stanley Tucci, Wes Bentley, Donald Sutherland, Elizabeth Banks, Lenny Kravitz

Nem sok jóval kecsegtető disztópia, amelyből akkora őrületet akarnak, mint a Twilight.

 

Panemben járunk nagyon sok év múlva. A Kapitóliumban jóság van, a 12 körzetben szarság. Évente kiválasztanak minden körzetből egy-egy 12-18 éves fiút és lányt, hogy részt vegyen az Éhezők viadalán, ahol egy győztes van, a többi megszívja (ergo meghal). A 12. körzetből Peeta Mellarkot (Josh Hutcherson) kiválasztják, Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence) pedig kemény csaj, és önként jelentkezik a húga helyett.
Kurva jól meg van teremtve az egész jövőkép, főleg a Kapitólium és a peremvidék közti különbség. Értem ezt az emberekre is, minden kerületben szegénység van, a fővárosiak viszont teljesen elbaszott burzsuj népek, akiknek csak a külsőségek számítanak. Arról viszont keveset tudunk meg, hogy hogyan jutott idáig a világ, csak egy-egy elejtett félmondat tartalmaz erre irányuló információkat.
Jennifer Lawrence tökéletes választás volt a főhős szerepére, jól is játszik. A készítők biztos látták a Winter's Bone-t. Viszont a karaktere olyanra lett megírva, hogy a néző számára nem könnyű feladat a neki való szurkolás. Josh Hutcherson játéka ezzel szemben egyhangú. A mellékszereplők közül Woody Harrelsont és Stanley Tuccit kell megemlíteni, bennük lehet erőt felfedezni.
Gary Ross (Pleasantville, Vágta) jó, ám nem hibátlan munkát végzett a rendezéssel. Már az elején átjön az egésznek a ridegsége és keménysége, hiszen a reménytelen jövőkép nem móka és kacagás. Viszont végig hiányzott az egészből valami merészség, átütő erő, amitől még keményebb lehetett volna a film. Olyan érzésem volt, mintha visszafogták volna magukat a készítés során. Az akciójelenetekben annyira remeg a kamera, és annyira szét van vágva, hogy szinte semmit nem lehet látni. Biztos vagyok benne, hogy az R besorolás a PG-13 helyett sokat dobott volna a filmen.
Az éhezők viadala jó és szórakoztató film lett. A Twilightnál meg pláne ezerszer jobb, úgyhogy sokkal inkább ebből legyen őrület, mint abból. Ja, hogy abból már van. Akkor legyen ebből is. Mindenesetre várom a folytatást, a Futótűzt.

75%

 

A feliratban észrevettem pár helyesírási hibát és több tapasztalatlanságra utaló hülyeséget.

Ajánlott olvasmány:

Rangadó előtt

Arra számítottam, hogy jó kedvem lesz, de nem lett. Na, de miért?

Az egész reggel kezdődött, pontosabban délelőtt, amikor felkeltem. Maradandó volt az előző este, pedig nem is vittem túlzásba (gy. k.: másnapos voltam). Ebéd után el szokott múlni az egész, de most nem így volt. Mindennek tetejébe egyeseknek sikerült felidegesítenie. Na, nézzük elemeire bontva a dolgokat!

A meccs
Nagy volt az idegesség a pályán, az összes láb remegett. A Loki be volt fosva tőlünk. Igen! Ugyanúgy meghunyászkodtak, mint az összes csapat, ha Sóstóra jön: nekik jó az X, ezért húzzák az időt, ölik a játékot az elejétől fogva. Végül egy balfasz gólnak köszönhetően nyertek 1-0-ra. Coulibaly begurította az üres kapuba, aztán úgy ünnepeltette magát, mintha kibaszott nagyot ragasztott volna a ficakba.
Nagyképű ez a debreceni csapat, pályán és azon kívül is. Majd megint szopkodnak a BL-ben, aztán mindenki siratja őket, mert ők lesznek az ország szeme fénye. Kurva nagy a pofájuk! Főleg Kondásnak, akinél nagyobb parasztot nem hordott hátán a Föld. Magyarország szégyenei!
Iványi spori újfent balfasz volt, ezen nincs is min csodálkozni. Nincs normális magyar bíró! Nem, még Kassai sem az. Ő nemzetközileg tényleg a legjobbak között van, de itthon pont ugyanolyan szarházi, mint a többi.
De még mindig nem ezek, amik felbasztak.

A vendéglátás
Készültek a sok népre, voltunk is 8120-an. Jött a Burger King marketingelni magát, adott ajándékba felfújható tapsolót meg kupont. Az ilyen tapsoló kibaszott idegesítő, nem futballstadionba való, normális focidrukker, sőt normális ember komolyan szándékból ilyet nem vesz a kezébe. Olyan hangja volt, mint mikor összeütsz két fazekat. Még jó, hogy erős szél volt, ezért nem ütögette senki, legalábbis hallótávolságon belül. A kuponért Vidi menüt lehetett venni, ami tulajdonképpen egy Whopper Junior menü, csak olcsóbban. Be is váltottam meccs után.
A tavaszra korszerűsített büféken kívül készültek külön sörpontokkal, ami dícséretes, csak nem ebben a formában. Az egyiknél egy nagyon fiatal fiú és a egy nagyon fiatal lány volt. Nem tudtak sört csapolni, talán meg kellett volna mutatni nekik, hogyan kell. Sorakoztak előttük a műanyag korsók, amikben volt hab és sör, 4:1 arányban a hab javára. Mindeközben pedig remegett a kezük. Nem emlékszem, hogy valaha csapoltam volna sört rendes sörcsapból, de biztos vagyok benne, hogy közel korrekt munkát végeztem volna, és a kezem sem remegett volna.

A  "szurkolók"
"Az igazi vidistát az jellemzi, hogy kedvenc csapata összes mérkőzésén megjelenik", írja Matók János a Fejér Megyei Hírlap mai számában. Legfeljebb 3000 ilyen volt a meccsen. Az előző firkálmányomban említett típusok közül az 1-3. típusúak jelentek meg nagy számban. Na, ők billentettek ki az amúgy is labilis lelki békémből, de kurvára. Ott kezdődött, hogy láttam a sok buta arcon, hogy nem tudták, milyen rendezvényen vannak. Miután elfoglaltam a helyem, mögöttem egy faszi, aki végig baromságokat pofázott, és véleményvezér volt a még hülyébb társai között, a rangadóbérletével menőzött. Most mondom meg: a rangadóbérlet NEM MENŐ! 3 perccel kezdés előtt szólt egy fickó, hogy üljek már le. Megmondtam neki, hogy megtisztelem azzal a csapatomat, hogy állva fogadom őket, amikor bevonulnak. A legtöbb ember ült, amikor bejöttek a fiúk.
Akkor borult ki nálam a bili, amikor Bozsót kifütyülték a bekapott gól miatt. Rászóltam a körülöttem levőkre, hogy ne csinálják, persze alpári stílusban, mert ezt érdemlik. Jóval a vége előtt többen panaszkodtak a játékosokra, meg arra, hogy kár volt kijönniük. Így van, maradjanak otthon, ilyen emberek nem kellenek. Inkább legyünk kevesen, de azok legalább igazi vidisták lennének.
10 perccel a meccs vége előtt elég sokan elkezdtek kifelé menni. 5 perccel a vége előtt tömeg vonult ki a főkapun. Odakiabáltam az éppen kifelé baktatóknak, ismét alpári stílusban, mert azt érdemlik, hogy minek mennek el, még nincs vége. Nem tudtak mit mondani. Aztán rövid időn belül többször megjegyeztem, hogy ilyen balfasz emberek nem kellenek meccsre, elég sokan hallották.
A lefújás után természetesen megtapsoltam a csapatot, mert küzdöttek, és mert imádom őket. Erre szólítottam fel a népet is, már, aki még ott maradt, kevés sikerrel. Balfasz emberek.
Hogy pozitívan is mondjak: minden elismerésem a hölgyeknek és uraknak a kanyarban! Végig magas színvonalon és nagy hangerővel buzdították a csapatot.

Az igazi vidista imádja a csapatát minden körülmények között. Én megjártam velük már nagyon rossz dolgokat, örülük, hogy most ilyen jól megy nekik. A divatdrukkerek persze panaszkodnak, amiért nem vagyunk harcban a címvédésért, na, de ők meg sem érdemelték volna, hogy ott legyenek, amikor megnyertük a bajnokságot.

Bocs, hogy ilyen hosszú lett. Remélem élvezettel olvastad, és van véleményed.

Hajrá, Vidi!

Megérkezett az első rendes trailer. Csak kicsit csípem az Alient (a Predatort viszont nagyon), de ez már engem is felcsigázott. Az azonban aggaszt, hogy Ridely Scott-tal úgy vagyok a Galdiátor óta, hogy egy sima, egy fordított, egy filmje tetszik, a következő nem, az utána következő megint igen. A Robin Hood nagyon tetszett...

 

süti beállítások módosítása