Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Rock of Ages, 2012, R.: Adam Shankman, Sz.: Julianne Hough, Diego Boneta, Tom Cruise, Alec Baldwin, Russell Brand, Chaterine Zeta-Jones, Paul Giamatti, Bryan Cranston, Malin Akerman

Furcsa időszak volt a '80-as évek a rock számára: kicsit kezdtek hanyatlani és változni a dolgok, ráadásul hátulról nem lehetett megkülönböztetni a fiúkat a lányoktól. Erről szól a legújabb menő Broadway-musical filmes adaptációja.

Mindörökké rock.jpg1987, Los Angeles. Vidéki kislány (Julianne Hough) jön a nagyvárosba, hogy sztár legyen. A két rocker (Alec Baldwin, Russell Brand) által vezetett szórakozóhelyen melózik a fiatal srác (Diego Boneta), aki szintén zenész. Akkora sztár akar lenni, mint Stacee Jaxx (Tom Cruise), mert ő a rockisten, mindenki imádja. Eközben az újonnan megválasztott polgármester (Bryan Cranston) buzgálkodó és konzervatív felesége (Chaterine Zeta-Jones) be akarja tiltani a rockzenét, mert az mocskos és különben is az ördög műve.
Igazából ezzel le is fedtem a film majdnem teljes történetét. Sok a karakter, mindegyik eléggé sablonos, és körülbelül ugyanannyi időt kapnak. Van pár kisebb fordulat, aztán szevasz. De ebben az esetben ez nem is baj, mert nem ezen van a hangsúly, hanem a zenéken. Nagyon sokat énekelnek benne, talán többet is, mint beszélnek. Nagyon jó számokat hallhatunk, mégpedig a '80-as évek legnagyobb rockslágereit a színészek előadásában. Olyan előadók számait hallhatjuk, mint például Guns 'n' Roses, Scorpions, Journey, Poison, Twisted Sister, Def Leppard, Whitesnake, Jon Bon Jovi. Az egyetlen problémám az volt, hogy nem minden szám olyan, amitől kedve támad az embernek kirúgni a ház oldalát.
Minden színész dalra fakad a filmben. A két fiatal főhős sokadik éneklése már idegesítő, mert egyrészt a karaktereik kezdenek unalmassá válni, másrészt a hangjuk sem egészen megfelelő ehhez a stílushoz. Külön öröm, hogy Alec Baldwint, de még Paul Giamattit is hallhatjuk énekelni, ha csak rövid ideig is. A pálmát egyértelműen Tom Cruise viszi, akinek a figuráját a kor rocksztár sablonjaiból gyúrták össze. Jelenlétével uralja a vásznat, és meglepően jól énekel, bár lehet hallani rajta az utómunkálatokat. A szereplőket hallgatva az embernek kedve támad meghallgatni az eredeti számokat.
Jó film lett a Mindörökké rock, ami a jó zenének köszönhető. Aki szereti ezt a kort és rockzenét, annak bátran ajánlom ezt a filmet, mert szórakoztató időutazásban lehet része!

70%


A film szinkronizált, a dalokat feliratozták. Igazából a feliratot nem igazán figyeltem, de úgy vettem észre, mintha próbálták volna átültetni bele az eredeti dalszöveg ütemét. A szinkron elfogadható lett, bár nem sokat számít, mert keveset beszélnek. A hangok jól lettek kiválasztva, kivéve Baldwinnak Széles László, akinek rá kellett rottyantania a hangjára, hogy passzoljon.
Julianne Hough - Földes Eszter
Diego Boneta - Fehér Tibor
Tom Cruise - Rékasi Károly
Alec Baldwin - Széles László
Russell Brand - Miller Zoltán
Chaterine Zeta-Jones - Kéri Kitty
Paul Giamatti - Besenczi Árpád
Bryan Cranston - Jakab Csaba
Malin Akerman - Györgyi Anna