Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

The Dark Knight Rises, 2012, R.: Christopher Nolan, Sz.: Christian Bale, Gary Oldman, Tom Hardy, Joseph Gordon-Levitt, Anne Hathaway, Marion Cotillard, Morgan Freeman, Michael Caine, Matthew Modine

Christopher Nolan Batman-trilógiája a végéhez ért, amelyben a rendező ígérete szerint lezárul a Denevérember története.

dark_knight_rises_ver15_xlg.jpg
2005-ben az addig kevésbé ismert angol rendező, Christopher Nolan újraindította Batman filmes kalandjait a Batman: Kezdődik! című filmmel. Sajátosan realisztikus szuperhőskalandja nagy sikert aratott a kritikusok és a közönség körében, nálam kevésbé (60%). Három évvel később jött a folytatás, A sötét lovag, amelyben Batman már nem központi figura volt, viszont kaptunk két másik nagyon erős karaktert Joker és Harvey Dent személyében. Katarzis, még nagyobb siker (80%). Négy évet vártunk a trilógia záródarabjára, amely végre megérkezett.
Nyolc évvel járunk az előző rész történései után. A nép úgy tudja, hogy Batman ölte meg Harvey Dentet, ezért a maszkos bűnüldöző visszavonul. Bruce Wayne a remete életmódot választotta, és hatalmas kastélya sötét zugaiban kuksol. Ám aktivizálnia kell magát, mert megjelenik egy újabb mindenre elszánt gonosztevő, Bane.
Jól felépített filmmel van dolgunk. Az elején eléggé nehezen indulnak be a dolgok, részben azért, mert az új szereplőket be kell mutatni. Később aztán beindul a pörgés, és onnantól csak néhol van megállás. Nagyon jól elhelyezett fordulatok, katartikus jelenetek és sajnos néhány helyen leülepedő hangulat jellemzik a cselekményt, amely határozottan halad az epikus és zseniális végkifejlet felé. Ez a film láthatóan nagyobbat akart szólni, mint az első két rész, ez sikerült is neki, bár nem teljesen szándéka szerint. A nagyravágyást jelzi a 164 perces játékidő is, amit a már említett leülepedés miatt nem sikerült teljesen egyforma minőségben kitölteni. Nagyot szólnak viszont az akciójelenetek. Nolan az első részben még nem tudott akciót rendezni, a másodikban viszont kitűnő akciójeleneteket láthatunk, ahogyan jelen filmünkben is.
Nolan filmjeiben már megszokhattuk, hogy sok egyformán jól kidolgozott és mozgatott karaktert láthatunk, és most sincs ez másképp. Bane figuráját nyugodtan lehet egy lapon emlegetni Jokerével. A fickónak már a megjelenése és az ereje is tekintélyt parancsoló, de őt igazából a félelmetes tettei és az intelligenciája határozzák meg. Selina Kyle, azaz a Macskanő motivációja sokáig homályos marad, de éppen emiatt lesz ő érdekes karakter. Az újak közül érdemes még megemlíteni a Joseph Gordon-Levitt által játszott Balke-et, aki a nép egyszerű közrendőre, ám a funkciója ennél jóval jelentősebb.
Bruce Wayne és Batman ezúttal sokkal központibb figura, mint A sötét lovagban. Kénytelen rehabilitálnia magát, ez vezet a szörnyűséges kálváriájához. A bőregér jelleme a trilógia lezárultával kiteljesedett. Az igazi szuperhős számomra még mindig a rendőrfőnök, Jim Gordon, aki ismét tanúbizonyságot tesz bátorságáról.
Hans Zimmer ismét zseniális zenét komponált. Taktusai révén lesz a film hangulata katartikus és epikus. Személy szerint megjutalmaznám egy Oscar-jelöléssel. Wally Pfister, Nolan házioperatőre ismét nagyszerű képekkel kényeztet minket.
Christopher Nolan részéről a Denevér befejezte röptét, de bizonyára látjuk majd őt még filmen a jövőben. Én megnézném az Igazság Ligája tagjaként.

85%


A szinkron meglepően jó lett, nem vártam ilyen magas minőséget. A színészek teljesen passzoló, vagy hamar megszokható magyar hangot kaptak.
Christian Bale - Fekete Ernő
Gary Oldman - Epres Attila
Tom Hardy - László Zsolt
Joseph Gordon-Levitt - Csőre Gábor
Anne Hathaway - Bogdányi Titanilla
Marion Cotillard - Györgyi Anna
Morgan Freeman - Revicky Gábor
Michael Caine - Fülöp Zsigmond
Matthew Modine - Lux Ádám

Megint jó régen volt utoljára bejegyzés. Ennek is ez a kurva nyár meg a finom sör az oka. A következő három hétben ugyanilyen passzív leszek, rögtön meg is mondom, miért.

Ezen a héten csütörtökön a denevér befejezi röptét, azaz megérkezik a hazai mozikba A sötét lovag - Felemelkedés. Ezt még aznap megnézem, és pénteken lesz róla firkálmány.

Utána viszont sok ideig megint nem lesz semmi, mert beindul mindenféle nagyüzem. Pénteken kezdődik az Olimpia, aminek az lesz köszönhető, hogy napi kb. 12 órában rá leszek cuppanva a tévére, és valószínűleg ötkarikás lesz tőle a szemem. Emellett augusztus első napjaiban még meglátogatom a FEZEN-t is.

Jövő héten lehet, hogy bele fog még férni a Míg a világvége el nem választ című film, így erről is lehet írás a közeljövőben a Batman mellett, de aztán jó ideig tényleg kussolok. Ez lesz tehát egy ideig, aztán az Olimpia után beindul a nagyüzem, mert 6 augusztusi filmet is kinéztem magamnak. Csak bírjam nézni.

süti beállítások módosítása