Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Pacific Rim, 2013, R.: Guillermo del Toro, Sz.: Charlie Hunnam, Idris Elba, Rinko Kikuchi, Charlie Day, Ron Perlman

Kezdem a "legfontosabbal": sem Gipsy Danger, sem a többi jaeger nevét nem fordították le magyarra, maradt mindegyik angolul.

pacific_rim_ver11.jpg

Egy rövid áttekintés után megérkezünk 2025-be, amikor már 12 éve zajlik a kaijuknak nevezett óriásszörnyek ellen vívott háború. Az emberiség a jaegereknek nevezett óriásrobotokkal veszi fel a harcot a gigantikus csúfságok végső legyőzése érdekében. Igazából tényleg ennyi a sztori, amibe kapunk jó pár karaktert, akiket minimálisan érdekes háttértörténetek és konfliktusok útján ismerünk meg. Kiemelném közülük Charlie Day és Ron Perman figuráját, akik nagyon jópofák lettek. Főleg utóbbi, aki kapott egy bónuszjelenetet a stáblista közepébe (bent maradsz, megvárod, megnézed!), ami nagyon jól kifejezi, hogy mennyire is kell komolyan venni ezt a filmet. Fordulatok tekintetében sem vagyunk elkényeztetve. Akad ugyan egy kevés meglepő és több nem meglepő, ami ismerős lehet Roland Emmerich két nagyszerű katasztrófafilmjéből, A függetlenség napjából és a Godzillából, valamint a Transformers-filmekből.
A fent említettek ugyan negatívumok, de egy ilyen jellegű film, mint a Tűzgyűrű esetében nem igazán számítanak, csak egészen kis mértékben rontják az élményt. Itt igazából az számít, hogy mennyit vállal a film, és abból mennyit teljesít. Egyértelműen kijelenthető, hogy amit vállal, az nem más, mint hogy odabasszon, de rendesen. Ebből az előzetes szándékból pedig azt teljesíti, hogy odabasz. De nem csak úgy ímmel-ámmal, hanem kurvára kibaszottul odabasz. Jönnek a kibaszott nagy szörnyek meg az ugyanakkora robotok, és összecsapnak. Ilyenkor a szívem megdobban, arcom mosolyra derül, és előjönnek az emlékek kisfiú koromból, mikor ugyanilyet játszottam. Most pedig Guillermo del Torónak köszönhetően a mozivásznon egy kerek történetben elevenedik meg ugyanez, ami ebben a formában nagyon elkápráztat, szórakoztat, és bő kétórányi maximális bűnös élvezetet nyújt nekem és a bennem levő kissrácnak.
Amint az érzékelhető, a film nagyon rámegy a látványra, mégpedig nagyszabású effektorgia formájában, ami egyszerűen tökéletes. Ezt az élményt fokozza a hangvágás és -keverés, főleg akkor, ha nagyon hangosan hallgatjuk a filmet. Javaslom az Akadémiának az említett három csapat Oscar-díjjal való jutalmazását. A jó hangulathoz és élményhez hozzátesz még Ramin Djawadi "könnyű nyáresti" dallamokból álló filmzenéje is.
Guillermo del Torónak köszönöm, hogy ezzel a nagyszabású filmmel felébresztette a bennem szunnyadó gyermeket, nagyon jó élmény volt. Ugyanazért és majdnem ugyanúgy tetszett a Tűzgyűrű, mint a Transformers.

80%


A szinkron nagyon jó lett. Bár a magyar szöveget Heltai Olga követte el, most nem szabadult el, mint szokott, így a sok idegennyelvű kifejezés megmaradt eredeti formájában. A színészek hozzájuk passzoló magyar hangokat kaptak.
Charlie Hunnam - Pál András
Idris Elba - Galambos Péter
Rinko Kikuchi - Ubrankovics Júlia
Charlie Day - Rajkai Zoltán
Ron Perlman - Reviczky Gábor

A bejegyzés trackback címe:

https://ivanbelacsubakka.blog.hu/api/trackback/id/tr425401280

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Márton Péter 2013.07.12. 06:48:02

Az effektekhez hozzáfűzném, hogy magyar kéz is van benne, hisz a felelős team tagja az agárdi származású Wágner Csabi, volt osztálytársam.
süti beállítások módosítása