Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

The Hunger Games: Catching Fire, 2013, R.: Francis Lawrence, Sz.: Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Woody Harrelson, Liam Hemsworth, Stanley Tucci, Donald Sutherland, Elizabeth Banks, Lenny Kravitz, Philis Seymour Hoffman

Tavaly márciusban azt írtam, hogy jöhet a folytatás, ami végre meg is érkezett. Megérte várni? Meg.

hunger_games_catching_fire_ver30.jpgMiután Katniss és Peeta megnyerték a 74. Éhezők Viadalát, győzelmi körútra mennek, amely során ellátogatnak az összes körzetbe. A nép mindenfelé lázadozik, ezért a degeci elnök kitalál valami frankót, hogy visszafogja a forrongásokat. Mivel a 75. Viadal jubileumi, ezért jöhet a Nagy Mészárlás, amelynek résztvevőit a korábbi győztesek közül választják ki. A 12. körzetből vajon kiket? Igen, őket.
A film ezúttal is két részre bontható, de itt nem a felénél kezdődik a hepaj, hanem kb. a 60 százalékánál, aminek én örültem, mert hasznos információkat tudtam meg. A karaktereket még jobban meg lehet ismerni, és az egymással való kölcsönhatásaikba is mélyebb bepillantást nyerhetünk. Az új szereplők közül a legérdekesebb a Philip Seymour Hoffman által játszott játékmester, aki olyan mértékben sunyi, hogy az már hihetetlen. A posztapokaliptikus világból megint csak szőrmentén, de legalább újabb ismeretekkel gazdagodhatunk. Ez a rész egyértelműen jobb, mint az első részben, a Viadal viszont már nem, mert bár próbálkozik, de rovására megy az, hogy nem tud az újdonság erejével hatni. Pozitívum azonban, hogy most már jobban lehet izgulni Katnissért. Befejezésnek pedig olyat kapunk, ami már A Birodalom visszavág című tökéletes alkotásnak is előnyére vált.
A Futótűz nekem pont annyira bejött, mint Az éhezők viadala, így nagyon várom az egy év múlva esedékes folytatást. A regénytrilógia befejező részét a legújabb divat szerint kettévágják, és úgy adaptálják filmre. Remélem, jó lesz így is.

75%


Nagyon örülök annak, hogy nem szinkronizáltan került ez a film a mozikba, hanem feliratosan, mint az elődje. Maradjon meg ez a jó szokás! A felirat egyébként néhány helyen spórolt, de jó lett.

süti beállítások módosítása