Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Les seigneurs, 2012, R.: Olivier Dahan, Sz.: Jose Garcia, Jean-Pierre Marielle, Franck Dubosc, Gad Elmaleh, Joey Starr, Ramzy Bedia, Omar Sy

Végre egy focis film! Ritka az ilyen, ezért mindig örülök, ha labdarúgókat láthatok a vásznon. Ráadásul olyan országból érkezik a film, ahol széleskörű a futballkultúra.

Az egykori sztárfocista mára züllött alkoholista lett. A halászfalubeli gyár a csőd szélén, de a focicsapatuk segítségével meg lehetne menteni a helyzetet. Pont kapóra jönnek egymásnak, így a régi sztárjátékos edző lesz, és hozza a régi csapattársait.
Tipikus francia vígjátékkal van dolgunk, melyben a karakterek is a szokásos bolondok. Sokan vannak, mindenki nagyjából egyformán jelentős, ezért röviden jellemezhetőek, de egytől egyig szerethetőek és jópofák. Ennek köszönhetően nagyon könnyű azonosulni velük, így a meccseken is lehet izgulni, a néző már-már ott érzi magát a pálya mellett vagy a nézőtéren. A könnyed drámai feszültség mellett természetesen a komédia is ugyanilyen mértékben van jelen.
Kellemes és nagyon szórakoztató film lett A Csodacsapat, a foci és a focis filmek kedvelőinek mindenképpen ajánlom.

80%


A filmet forgalmazó MTVA a magyar szinkront is felhasználta a marketinghez, még a plakáton is feltüntették a magyar hangokat, nem véletlenül, hiszen kitűnő lett, és sokat hozzáad a filmélményhez. A plakátról rögtön feltűnik, hogy Jean Reno magyar hangja Mészöly Kálmán, ami jó nagy baromságnak tűnik, de a művész úr szerencsére csak egy jelenetben látható, így nem zavaró. A főbb szereplők hangjaként olyan rutinos színészek hallhatók, mint Gesztesi Károly, Reviczky Gábor, Rudolf Péter, Kerekes József, Scherer Péter, Kálid Artúr és Helyey László. Mellettük hallható még Ganxsta Zolee, Gundel-Takács Gábor, Knézy Jenő és Rákóczi Ferenc.

21 and Over, 2013, R.: Jon Lucas, Scott Moore, Sz.: Miles Teller, Skylar Astin, Justin Chon, Sara Wright

Iuventus ventus - ezt vallja ez a film is.

Képszakadás.jpgHárom fiatal srác összejön, hogy megünnepeljék egyikük 21. születésnapját, hiszen ottani léptékben attól a naptól számít felnőttnek. Mivel az ünnepeltnek másnap reggel fontos dolga lesz, elhangzik a soha be nem tartott és teljesen komolyan vehetetlen ígéret: csak egy sör. Tudjuk, hogy egy sör nem sör, és félig berúgni kidobott pénz, így hát a fiúk belecsapnak a lecsóba. Egy idő után a szülinapos kidől, be- és kiszámíthatatlanná válik, és beüt a szar.
A Képszakadást a Másnaposok írópárosa Jon Lucas és Scott Moore nem csak írta, de rendezte is, mindkét melót ingadozó színvonalon végezték el. A forgatókönyvben sok bevált elemet felhasználtak: adott három különböző figura, akik vicces, kínos és viccesen kínos helyzetekbe keverednek, miközben határidőre kell teljesíteniük a küldetésüket. A karakterek saját és egymás közötti konfliktusai nagyrészt erőltetettek, de azért működnek. A cselekmény sajnos a bonyodalomig a legjobb, ezután csak félig-meddig sikerült elmélyíteni a szereplők személyiségét, és az egyes események hatására sem lesz érdekesebb a film. A kisebb mozzanatokba azért sikerült eredetiséget csempészni, és a poénok többsége is ül. Az író-rendező uraknak ez az első rendezése, ami meg is látszódik, hiszen nem sikerült belevinni azt a pluszt, ami a '80-as évekből fennmaradt és a legutóbbi ezredforduló környékéről származó hasonló témájú filmekben megvolt, így "csak" korrekt iparosmunka született, de még így is hangulatos, élvezetes és végigmosolygós filmet hoztak össze.
Annak ellenére, hogy negatívra sikerült a fenti értékelés, nagyon élveztem a vetítést az említett pozitívumok miatt, és azért, mert néhány más között az éjszakai rohanásos ifjúsági vígjátékok a gyengéim közé tartoznak.

75%

 

A jó hangulathoz a jó szinkron is hozzájárult. A három főszereplőt Gacsal Ádám, Kovács Lehel és Szalay Csongor szinkronizálja, mindhárman jó választásnak bizonyultak, utóbbit kiemelném a részegen előadott szövegek miatt. A mellékszereplők is jó hangokat kaptak, a szöveg pedig fergeteges lett.

1 éve indult útjára a blog. A kezdeti lelkesedés alábbhagyott, hiszen az elején sűrűn jöttek a bejegyzések, ma már jó, ha hetente. Sajnos kevés az idő és az ihlet, mondhatnám, de az igazság az, hogy a mennyiség helyett a minőségre tettem a hangsúlyt. A nép ennek ellenére baszik olvasni, alig van látogató, de hát nem tudok mit kezdeni az igénytelen pórnéppel. Az elmúlt egy évben kaptam személyes visszajelzéseket, így azért vannak maroknyian, akik rendszeresen olvasnak, nekik örülök, a többiek pedig kimaradnak a jóból, de ez már az ő bajuk.

Ha eddig olvastál, olvass továbbra is, és dicsekedj vele a megművelendő barátaidnak!

Boldog szülinapot!

süti beállítások módosítása