Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

21 and Over, 2013, R.: Jon Lucas, Scott Moore, Sz.: Miles Teller, Skylar Astin, Justin Chon, Sara Wright

Iuventus ventus - ezt vallja ez a film is.

Képszakadás.jpgHárom fiatal srác összejön, hogy megünnepeljék egyikük 21. születésnapját, hiszen ottani léptékben attól a naptól számít felnőttnek. Mivel az ünnepeltnek másnap reggel fontos dolga lesz, elhangzik a soha be nem tartott és teljesen komolyan vehetetlen ígéret: csak egy sör. Tudjuk, hogy egy sör nem sör, és félig berúgni kidobott pénz, így hát a fiúk belecsapnak a lecsóba. Egy idő után a szülinapos kidől, be- és kiszámíthatatlanná válik, és beüt a szar.
A Képszakadást a Másnaposok írópárosa Jon Lucas és Scott Moore nem csak írta, de rendezte is, mindkét melót ingadozó színvonalon végezték el. A forgatókönyvben sok bevált elemet felhasználtak: adott három különböző figura, akik vicces, kínos és viccesen kínos helyzetekbe keverednek, miközben határidőre kell teljesíteniük a küldetésüket. A karakterek saját és egymás közötti konfliktusai nagyrészt erőltetettek, de azért működnek. A cselekmény sajnos a bonyodalomig a legjobb, ezután csak félig-meddig sikerült elmélyíteni a szereplők személyiségét, és az egyes események hatására sem lesz érdekesebb a film. A kisebb mozzanatokba azért sikerült eredetiséget csempészni, és a poénok többsége is ül. Az író-rendező uraknak ez az első rendezése, ami meg is látszódik, hiszen nem sikerült belevinni azt a pluszt, ami a '80-as évekből fennmaradt és a legutóbbi ezredforduló környékéről származó hasonló témájú filmekben megvolt, így "csak" korrekt iparosmunka született, de még így is hangulatos, élvezetes és végigmosolygós filmet hoztak össze.
Annak ellenére, hogy negatívra sikerült a fenti értékelés, nagyon élveztem a vetítést az említett pozitívumok miatt, és azért, mert néhány más között az éjszakai rohanásos ifjúsági vígjátékok a gyengéim közé tartoznak.

75%

 

A jó hangulathoz a jó szinkron is hozzájárult. A három főszereplőt Gacsal Ádám, Kovács Lehel és Szalay Csongor szinkronizálja, mindhárman jó választásnak bizonyultak, utóbbit kiemelném a részegen előadott szövegek miatt. A mellékszereplők is jó hangokat kaptak, a szöveg pedig fergeteges lett.

süti beállítások módosítása