Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

The Wolverine, 2013, R.: James Mangold, Fsz.: Hugh Jackman

Na, ez tipikusan az a film, amit kell és érdemes végignézni.

Farkas.jpg Nagyon sokat köszönhetünk az X-Mennek. Mármint a filmnek. Kevin Smith is megmondta annak idején, hogy mivel az kurva nagy siker lett, ezért már minden képregényt megfilmesítenek. Azért mindent még nem filmesítettek meg, de nagyon haladunk afelé, hogy így legyen. Én személy szerint ennek örülök, mert nagyon szeretem a szuperhősös filmeket, és ezen a téren már 13 éve el vagyok kényeztetve.
Pár év alatt az X-Menből lett egy szépen lezárt trilógia, de a pénzéhes Foxnak kellet még lé a franchise-ból, ezért 2009-ben Rozsomák kapott egy nem jól sikerült saját filmet, amiben már nem azt a vagány és meghatározó figurát láttuk, hanem egy olyan valakit, akivel nagyon erőlködve próbálnak kitölteni egy egész filmet. És ha már itt tartunk: az X-Men 2. sokkal inkább az ő filmje volt.
Természetesen kellett a folytatás, mert hogy nézne ki, ha nem lenne. Pár éve már lehetett tudni, hogy megkapjuk azt a bizonyos Japánban játszódó sztorit, rendezőnek Darren Aronofskyt, a korhatár pedig talán lehet R. Ehhez képest James Mangold rendezte a filmet, a korhatár pedig PG-13 lett, de szerencsére a durvábbik fajta.
Arról van itt szó, hogy Rozsomák elmegy Japánba, hogy találkozzon régi barátjával, aki haldoklik. Aztán sunyi módon elveszik a gyorsan gyógyuló képességét, és még egy csomó mindenkivel meg is kell küzdenie. Igazából a cselekmény már az elején sem keltette fel eléggé az érdeklődésemet, és menetközben sem erőlködött tovább. Főhősünk azért még mindig valamennyire azonosulható karakter, viszont mellette meg lett töltve a film mindenféle jellegtelen és jellemtelen mellékszereplővel. A jó és nem jó akciójelenetek közötti fordulatok és konfliktusok nagy része hidegen hagyott, az meg végképp, hogy kavartak a főellenség kilétével. James Mangold majdnem korrekt iparosmunkát hozott össze, azért tőle eddig csak jobbat láttam. Összességében azt gondolom, hogy Rozsomákkal egymagával még mindig nem tudnak egy filmet úgy kitölteni, hogy az jó legyen.
És hogy miért kell és érdemes végignézni? Hát azért, mert a stáblista közben kapunk egy olyan bónuszjelenetet, ami javít az egész film színvonalán, valamint egyben folytat és előrejelez bizonyos dolgokat. Emiatt a szívmelengető jelenet miatt jókedvűen hagytam el a mozitermet, és még inkább tűkön ülök jövő májusig.

50%


A szinkron jó lett, Hugh Jackman magyar hangja természetesen Sinkovits-Vitay András.

Pacific Rim, 2013, R.: Guillermo del Toro, Sz.: Charlie Hunnam, Idris Elba, Rinko Kikuchi, Charlie Day, Ron Perlman

Kezdem a "legfontosabbal": sem Gipsy Danger, sem a többi jaeger nevét nem fordították le magyarra, maradt mindegyik angolul.

pacific_rim_ver11.jpg

Egy rövid áttekintés után megérkezünk 2025-be, amikor már 12 éve zajlik a kaijuknak nevezett óriásszörnyek ellen vívott háború. Az emberiség a jaegereknek nevezett óriásrobotokkal veszi fel a harcot a gigantikus csúfságok végső legyőzése érdekében. Igazából tényleg ennyi a sztori, amibe kapunk jó pár karaktert, akiket minimálisan érdekes háttértörténetek és konfliktusok útján ismerünk meg. Kiemelném közülük Charlie Day és Ron Perman figuráját, akik nagyon jópofák lettek. Főleg utóbbi, aki kapott egy bónuszjelenetet a stáblista közepébe (bent maradsz, megvárod, megnézed!), ami nagyon jól kifejezi, hogy mennyire is kell komolyan venni ezt a filmet. Fordulatok tekintetében sem vagyunk elkényeztetve. Akad ugyan egy kevés meglepő és több nem meglepő, ami ismerős lehet Roland Emmerich két nagyszerű katasztrófafilmjéből, A függetlenség napjából és a Godzillából, valamint a Transformers-filmekből.
A fent említettek ugyan negatívumok, de egy ilyen jellegű film, mint a Tűzgyűrű esetében nem igazán számítanak, csak egészen kis mértékben rontják az élményt. Itt igazából az számít, hogy mennyit vállal a film, és abból mennyit teljesít. Egyértelműen kijelenthető, hogy amit vállal, az nem más, mint hogy odabasszon, de rendesen. Ebből az előzetes szándékból pedig azt teljesíti, hogy odabasz. De nem csak úgy ímmel-ámmal, hanem kurvára kibaszottul odabasz. Jönnek a kibaszott nagy szörnyek meg az ugyanakkora robotok, és összecsapnak. Ilyenkor a szívem megdobban, arcom mosolyra derül, és előjönnek az emlékek kisfiú koromból, mikor ugyanilyet játszottam. Most pedig Guillermo del Torónak köszönhetően a mozivásznon egy kerek történetben elevenedik meg ugyanez, ami ebben a formában nagyon elkápráztat, szórakoztat, és bő kétórányi maximális bűnös élvezetet nyújt nekem és a bennem levő kissrácnak.
Amint az érzékelhető, a film nagyon rámegy a látványra, mégpedig nagyszabású effektorgia formájában, ami egyszerűen tökéletes. Ezt az élményt fokozza a hangvágás és -keverés, főleg akkor, ha nagyon hangosan hallgatjuk a filmet. Javaslom az Akadémiának az említett három csapat Oscar-díjjal való jutalmazását. A jó hangulathoz és élményhez hozzátesz még Ramin Djawadi "könnyű nyáresti" dallamokból álló filmzenéje is.
Guillermo del Torónak köszönöm, hogy ezzel a nagyszabású filmmel felébresztette a bennem szunnyadó gyermeket, nagyon jó élmény volt. Ugyanazért és majdnem ugyanúgy tetszett a Tűzgyűrű, mint a Transformers.

80%


A szinkron nagyon jó lett. Bár a magyar szöveget Heltai Olga követte el, most nem szabadult el, mint szokott, így a sok idegennyelvű kifejezés megmaradt eredeti formájában. A színészek hozzájuk passzoló magyar hangokat kaptak.
Charlie Hunnam - Pál András
Idris Elba - Galambos Péter
Rinko Kikuchi - Ubrankovics Júlia
Charlie Day - Rajkai Zoltán
Ron Perlman - Reviczky Gábor

Az elmúlt egy hétben háromszor voltam moziban, ahol a címben szereplő három filmet láttam. Igazából egyikről sincs kedvem rendes terjedelemben írni, ezért ideböffentek valami rövidet, hogy legyen már valami új is ezen a fostos blogon. Meg hát tudom, hogy nagyon szeretitek olvasni a hihetetlenül igényes beszámolóimat. ;)

Gyakornokok (The Intership, 2013, Shawn Levy)
Vince Vaughn és Owen Wilson elmegy a Guglihoz gyakornoknak a huszonévesek közé. Ez a film ügyesen használja a csapaépítős-versengős filmek kliséit. A két főszereplő megint jól komédiázik együtt. Aranyos és vicces. 70%
A szinkron Haás Vander Péterrel és Széles Tamással nagyon jó lett.

Z világháború (World War Z, 2013, Marc Forster)
Kitör a Zombiapokalipszis, és Brad Pitt megpróbálja megkeresni az ellenszert. A film első felében vannak feszült és izgalmas jelenetek, viszont második fele ilyen tekintetben gyengébb. A forgatókönyv végig döcög, és a zombik sem tetszettek. A legnagyobb baj viszont a korhatárral van, ami PG-13. Emiatt semmi korhatáros nincs benne, hiányzik az a merészség, ami egy zombis filmbe kell. R korhatárral minden jobb lett volna, így viszont csak egy kihagyott lehetőség, ami azért minimális szinten szórakoztató. 65%
A szinkron egész jó lett, de a gyenge pontja Stohl András, aki alig illik Brad Pitthez. Az a baj, hogy meg kell szoknunk ezt a párosítást, mert úgy tűnik, ez már így marad.

Szörny Egyetem (Monsters University, 2013, Dan Scanlon)
A Szörny Rt. előzményfilmje. Igazából a film nézése közben jöttem rá, hogy a Szörny Rt. konklúziójának ismeretében nem nagyon van értelme egy olyan sztorinak, amiben hőseink ijeszteni tanulnak. Ezen túllépve azért élvezhető a film, bár ez már régen nem a korábban megszokott Pixar minőség. Mike és Sully nem olyan szerethető karakter, mint 12 évvel ezelőtt, és az egyetemes ifjúsági filmek kliséinek felhasználásai is csak minimálisan kreatív. Szerencsére azért a film utolsó harmada tartogat kellemes fordulatokat, és az animáció továbbra is gyönyörű. Olybá tűnik nekem, hogy ha a Pixar nem a Toy Storyt folytatja, hanem mást, akkor az nem megy túl jól. 60%
A szinkron nagyon jó, amiben ismét hallhatjuk Lippai Lászlót és Gesztesi Károlyt, valamint egyéb jó hangokat.

süti beállítások módosítása