Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Les seigneurs, 2012, R.: Olivier Dahan, Sz.: Jose Garcia, Jean-Pierre Marielle, Franck Dubosc, Gad Elmaleh, Joey Starr, Ramzy Bedia, Omar Sy

Végre egy focis film! Ritka az ilyen, ezért mindig örülök, ha labdarúgókat láthatok a vásznon. Ráadásul olyan országból érkezik a film, ahol széleskörű a futballkultúra.

Az egykori sztárfocista mára züllött alkoholista lett. A halászfalubeli gyár a csőd szélén, de a focicsapatuk segítségével meg lehetne menteni a helyzetet. Pont kapóra jönnek egymásnak, így a régi sztárjátékos edző lesz, és hozza a régi csapattársait.
Tipikus francia vígjátékkal van dolgunk, melyben a karakterek is a szokásos bolondok. Sokan vannak, mindenki nagyjából egyformán jelentős, ezért röviden jellemezhetőek, de egytől egyig szerethetőek és jópofák. Ennek köszönhetően nagyon könnyű azonosulni velük, így a meccseken is lehet izgulni, a néző már-már ott érzi magát a pálya mellett vagy a nézőtéren. A könnyed drámai feszültség mellett természetesen a komédia is ugyanilyen mértékben van jelen.
Kellemes és nagyon szórakoztató film lett A Csodacsapat, a foci és a focis filmek kedvelőinek mindenképpen ajánlom.

80%


A filmet forgalmazó MTVA a magyar szinkront is felhasználta a marketinghez, még a plakáton is feltüntették a magyar hangokat, nem véletlenül, hiszen kitűnő lett, és sokat hozzáad a filmélményhez. A plakátról rögtön feltűnik, hogy Jean Reno magyar hangja Mészöly Kálmán, ami jó nagy baromságnak tűnik, de a művész úr szerencsére csak egy jelenetben látható, így nem zavaró. A főbb szereplők hangjaként olyan rutinos színészek hallhatók, mint Gesztesi Károly, Reviczky Gábor, Rudolf Péter, Kerekes József, Scherer Péter, Kálid Artúr és Helyey László. Mellettük hallható még Ganxsta Zolee, Gundel-Takács Gábor, Knézy Jenő és Rákóczi Ferenc.

süti beállítások módosítása