Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

After Earth, 2013, R.: M. Night Shyamalan, Sz.: Will Smith, Jaden Smith

Igen, igen, 2013 még mindig a sci-fi éve, de azért vannak szabályok, amiket be kell tartani. M. Night, Will, részegek vagytok, menjetek haza!

A Föld után.jpgM. Night Shyamalan az a filmrendező, aki a Magyarországon szinte ismeretlen első két filmje után előrukkolt a nagyon nagyszerű Hatodik érzékkel, és utána egyre rosszabb filmeket csinált. Ez egy ideig nem is volt baj, mert jött pár jó filmje, aztán meg pár nem jó, míg végül eljött 2010 és Az utolsó léghajlító. Hát az annyira borzalmasan szarfoshugy lett, hogy ha gyenge személyiség lennék, még vallatni is lehetne vele. Azért rémálmaimban néha még előjön. Na, neki vitte el saját sztoriját Will Smith, és fel is bérelte, hogy rendezzen belőle filmet. Hogy miért? Hát azért, hogy ebben majd lesz jó apa-fiú kapcsolat, és hogy a kölyke, Jaden Smith minél inkább filmsztárabb legyen.
A történet szerint a nagyon távoli jövőben járunk, amikor az emberiség már réges-régen elhagyta a Földet, és egy másik bolygón él. Egy nap apuka és fia csoportos űrutazáson vesz részt, majd űrhajótörést szenvednek pont a Földön, és csak ők ketten élik túl. Apuka megsérül, ezért a roncsban marad, ahonnan távvezérléssel segíti a fiát, akinek az ismeretlen erdőben kalandozva kell megmenteni a helyzetet.
Ez a Jaden gyerek teljesen előtérbe van helyezve az egész film során, és ilyen mennyiségben már nagyon idegesítő tud lenni. Nem színésznek való, de ezen film alapján Willt sem lehetne vászonra valónak mondani, mert ő is nagyon gyengén muzsikál, csak hát a rutin meg az évek megteszik a hatásukat, ha kell. Kettejük családdinamikája gyenge, a köztük levő kapcsolat megnyilvánulása unalmas, pedig látszik, hogy erre gyúrtak nagyon.
És ha már kalandos sci-fit látunk, el kell mondani, hogy pont a fentebb említettek miatt a kalandozás nem vonzza az ember figyelmét, a fordulatok előre lejátszhatók, és hamar unalomba fullad az egész. A tudományos fantasztikum azért korrektre sikerült, hogy valami pozitívumot is mondjak. Na, meg láthatunk szépen fényképezett tájakat, és James Newton Howard rutinból komponált zenéje is jó.
M. Night Shyamalan igyekezett, de megint sikerült egy jellegtelen és rossz filmet összehoznia. Ami bíztató a jövőre nézve, hogy volt rosszabb. Vagyis... nem, még sincs itt semmi olyan, ami bizakodásra adna okot, ez itt a vég. Ennyi, kész. Nem kell több film. Köszönjük a részvételt!

35%


A szinkron a filmhez képest korrekt. Will Smith magyar hangja természetesen Kálid Artúr, aki már rutinos ezen a téren. Jaden Smith hangja először leugrik a képről, aztán megszokható.

süti beállítások módosítása