Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

The Last Stand, 2013, R.: Kim Jee-woon, Sz.: Arnold Schwarzenegger, Forest Whitaker, Johnny Knoxville, Eduardo Noriega, Peter Stormare, Luis Guzmán, Jaimie Alexander, Rodrigo Santoro

I'm back! - mondta a közkedvelt és népszerű Arnold, aztán visszavette a vásznon az uralmat.

Erőnek erejével.jpgA korombeli és az idősebb srácok és urak egyik hőse Arnold Schwarzenegger, ez alól én sem vagyok kivétel. Az én generációmat ő nevelte és tanította hasznos dolgokra a '90-es években. Ám akad pár egyén, akiknek nincsenek hasonló élményeik, ők minden bizonnyal homokba dugott fejjel töltöttek el kb. egy évtizedet. A fiatalabbak pedig önhibájukon kívül maradtak ki a jóból, az viszont már nehezen bocsátható meg, ha nem művelődtek utólag. Lényeg a lényeg: az Osztrák Tölgy újra mozifilm főszerepében látható, és ennek mi örülünk.
Ray Owens (Schwarzenegger) egy kis porfészek seriffje a mexikói határnál. Egy nagyon veszélyes szökött bűnöző pont az ő városkájánál akar átkelni a határon, és éppen a szabadnapján. Nem hagyja ezt annyiban, és kicsiny állományával felveszi a harcot a rosszfiú és felfegyverzett bandája ellen.
A történet természetesen jól ismert panelekből áll nagyrészt, de ezeket nagyon jól alkalmazták, és a köztes részeket is sikerült megtölteni. Meglepő fordulatok nincsenek, de itt nem is ez a lényeg. Az akciójelenetek látványosak és élvezetesek, a sok lövöldözés közepette pedig megcsillan az a humor, ami a filmben végig jelen van. A műfaj rajongói elégedetten csettinthetnek. Köszönhetjük ez a koreai direktornak, Kim Jee-woonnak, aki a végeredményt tekintve sokkal jobb választás volt, mint valamelyik hollywoodi iparos, hiszen a messziről jött szemlélet hatására a megszokottnál frissebb, de az oldschool akciófilmek erényeit jól használó alkotást láthatunk. A legjobb az egészben, hogy sikerült ráhúzni a filmre egyfajta westernhangulatot, ami még jobban halmozza az élvezeteket.
A mellékszereplők nagy számuk ellenére is érdekesek lettek, főleg Johnny Knoxville karaktere, de a legfontosabb természetesen Schwarci, aki ezúttal nem kapott olyan abszolút főszerepet, mint fénykorában, ám minden egyes jelenetében úgy uralja a vásznat, mint hajdanán. Igaz, a formája nem a régi, hiszen ő sem lesz már fiatalabb, ennek ellenére most is a tőle megszokott stílusban és intenzitással akciózik. Nagyon örülök, hogy megfelelő minőségben lett rehabilitálva, és remélem, láthatunk még tőle pár hasonló filmet.

75%


A szinkron nagyon jó lett. Arnie természetesen az egyik megszokott magyar hangját kapta, és a mellékszereplők is megszokott vagy megfelelő hangot kaptak.
Arnold Schwarzeneggel - Gáti Oszkár
Forest Whitaker - Gesztesi Károly
Johnny Knoxville - Kálloy Molnár Péter
Eduardo Noriega - Király Attila
Peter Stormare - Haás Vander Péter
Luis Guzmán - Besenczi Árpád
Jaimie Alexander - Pálmai Anna
Rodrigo Santoro - Hujber Ferenc

süti beállítások módosítása