Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Gangster Squad, 2013, R.: Ruben Fleischer, Sz.: Josh Brolin, Ryan Gosling, Sean Penn, Emma Stone, Robert Patrick, Giovanni Ribisi, Anthony Mackie, Michael Pena, Nick Nolte

Rendőrök kontra gengszterfőnök a negyvenes években, mindez Ruben Fleischertől, akinek olyan vígjátékokat köszönhetünk, mint a Zombieland és a 30 perc vagy annyi se.

gangster_squad.jpg

1949, Los Angeles. A várost Mickey Cohen uralja, még a rendőrség nagy része is a kezében van. A zsaruknál azonban alakul egy nem hivatalos osztag, amelynek feladata, hogy tönkretegye és elkapja a főgengsztert. A sztori elég egyszerűnek tűnik, az is, de még csak nem is bonyolították túl, hiszen jól ismert sablonokból építkezik. Ezzel még önmagában nem is lenne baj, csak a panelek használata már éppen átbillen arra a szintre, hogy elkezd bántó lenni, a film előrehaladtával pedig ez az érzés kis mértékben ugyan, de egyre erősebb. A fordulatok és a lezárás könnyen kitalálhatóak előre.
A forgatókönyv mellett sajnos a karakterek is elég sablonosak lettek. Egy idő után előre tudható, ki végzi be idő előtt, ki éli túl, kinek mi lesz a sorsa. Az antikarizmatikus és súlytalan gengszterfőnök csak keménykedik, nem félelmetes és nem is szimpatikus, ezen sajnos még Sean Penn sem tud segíteni . Az osztag vezetőjét Josh Brolin játssza, aki nagy örömünkre minden rutinját bevetve életet visz egyszerű figurájába. A másik jelentős zsaru szerepében Hollywood egyik ügyeletes szépfiúja, Ryan Gosling díszeleg, aki minden sármját beveti, színészi teljesítménye viszont elmarad a tőle megszokottól. Emma Stone A csodálatos Pókember után megint tök fölösleges.
Na, de nem kell félni, összességében nem olyan rossz a helyzet, mint eddig leírtam. Az említett negatívumokon sokat javít Ruben Fleischer rendezése, akinek láthatóan megnehezítették a dolgát, ám sikerült jó hangulatot és látványos akciójeleneteket csempésznie a filmbe.
A Gengszterosztag minden negatívuma ellenére összességében egyszeri szórakozásnak megfelelő. Azonban történet, stílus és hangulat szempontjából. sokkal inkább ajánlom a Szigorúan bizalmas és az Aki legyőzte Al Caponét című filmeket, mert azok nagyszerűek.

60%


A felirat Tóth Tamás munkája, és nagyon jó lett, nem véltem benne felfedezni hülyeséget.

süti beállítások módosítása