Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Elég régen nyúltam hozzá ehhez a médiumhoz. Azt gondoltam, letörlöm róla a port, lehúzom a celofánt, lesöpröm a mohát, hátha újfent örömöt okozok vele milliós olvasótáboromnak.

Tehát. Megint, mint minden évben, fordult egyet a naptár. És akkor mi van? Természetesen az, hogy ilyenkor divat számot vetni az előző évről, mi volt jó, mi volt rossz. Ehhez most én is kedvet kaptam. A blog eddigi fő témája mentén végigmegyek 2016 számomra legfontosabb pontjain. Az előző évben Magyarországon bemutatott filmeket veszem számba, amiben természetesen az előző Oscar-menet versenyzői is beletartoznak.

Tudtam előre, hogy a Bosszúállók 2.5, vagyis az Amerika kapitány - Polgárháború lesz nálam az év filmje, azonban ez az utolsó pillanatban megváltozott, ugyanis jött Damien Chazelle új filmje, a Kaliforniai álom, és csak egy hangyafasznyival ugyan, de előzött. A csávó még csak 32 éves, de ha a Whisplash-t is figyelembe vesszük, látszik, hogy valamiféle kezdődő zsenialitás jelenik meg a műveiben. Maradjon is így.

Az év meglepetése számomra Amy Adams novemberi duplája volt. Az Érkezés és Éjszakai ragadozók című filmekről kb. nyár végén értesültem először, ezért viszonylag hirtelen voltak nekem. Mindkettő az a fajta film, amit a benne elhangzó információk sokaságán átrágva lehet megérteni, siker esetén pedig egy kisebbfajta katarzis lehet a jutalom. Külön öröm volt, hogy mindkettőt feliratosan vetítették a mozik.

A legnagyobb csalódás a Suicide Sqad - Öngyilkos osztag, mégpedig azért, mert ezt mégis hogy a faszba' képzelték? Bocs, de ennél jobban nem tudok érvelni, ennyit érdemel. Talán majd a hosszabb verzió javít az összképen, ahogy a Batman Superman ellen esetében is történt. Ez utóbbi egyébként sokakkal ellentétben nekem már a moziban is nagyon tetszett.

Ismét öröm, hogy több jó magyar filmet is láthattam, szám szerint ötöt. A kedvencem közülük a Hurok, mert ez egy műfaji filmek iránt (is) rajongó rendező műfaji filmje, amivel a nagyközönség igényeit akarta kielégíteni. Kár, hogy kevesen látták. Szurkolok Madarász Istinek.
Az év magyar meglepetésfilmje a Sohavégetnemérős, mert hiánypótló generációs mozi. Több ilyen kéne, főleg nagyjátékfilm formájában.
Ha már a magyar filmeknél járunk, muszáj megemlítenem az Aranyéletet. Fantasztikus, amit ez a sorozat művel! A második szezon az elsőnél is magasabbra tette a lécet, és simán átugrotta. Véleményem szerint ez a legjobb dolog, ami eddig ebben az évezredben a magyar mozgóképpel történt. Az első évad után csak reménykedtem a folytatásban, most viszont igénylem.

Láttam olyan filmeket is, amelyek semmilyen formában nem kerültek a magyar közönség elé. Ezek közül kiemelkedik az Everybody Wants Some. A továbbra is zseniális Richard Linklater elkészítette a Tökéletlen idők szellemi folytatását.

A végére pedig következzen az elmaradhatatlan 2016-os filmes TOP 10!

1. Kaliforniai álom (La La Land) 90%
2. Amerika kapitány - Polgárháború (Captain America: Civil War) 90%
3. Éjszakai ragadozók (Nocturnal Animals) 85%
4. Érkezés (Arrival) 80%
5. A szoba (Room) 80%
6. Hurok 80%
7. Batman Superman ellen - Az igazság hajnala (Batman v Superman: Dawn of Justice) 80%
8. X-Men: Apokalipszis (X-Men: Apocalypse) 80%
9. Rendes fickók (The Nice Guys) 80%
10. Sing Street (Sing Street) 80%

süti beállítások módosítása