Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

The Grey, 2011, R.: Joe Carnahan, Sz.: Liam Neeson, Dermot Mulroney, Frank Grillo, Dallas Roberts, James Badge Dale

Túlélőtúra a semmi közepén sok hóval és farkassal. A túravezető: Liam Neeson.

 

Egy alaszkai olajfúrótelepről utazik egy repülőnyi dolgozó a civilizáció felé, ám útközben lezuhannak, hét túlélő marad. Nehéz dolguk van, mert mindent hó borít, kurva hideg van, viharos erejű szél fúj, ráadásul a közelben egy farkasfalka cirkál. Még jó, hogy ott van Ottway (Liam Neeson), akinek pont az a melója, hogy ért a farkasokhoz.
A film első harmada megadja az alaphangot, a kemény és drámai felütés, valamint a gép lezuhanása után sejtjük, hogy durva dolgok várnak ránk. Jönnek is, csak aztán a középső harmadban ellaposodik a film, jönnek szokásos jelenetek: sorban hullanak a szereplők, emlékezés a tábortűz körül. De nincs nagy baj, mert az utolsó harmadban újból jön a kemény dráma és küzdelem, hogy aztán a befejezésben csúcsosodjon ki az egész. Egyébként érdemes végignézni a stáblistát!
A szereplők tipikus figurák, akiket a hasonló filmekben megszokhattunk, mindnek kiemelkedik egy fontos tulajdonsága. Liam Neeson ismét jól teljesít a kemény, de jószívű fickó szerepében, amit az elmúlt pár évben már többször láttunk tőle.
Joe Carnahan stílusa végig erősen jelen van. Az a stílus, amit a Narkóban még túlzásba vitt, a Füstölgő ászokban már letisztultan alkalmazott, és ami A szupercsapatban alig van jelen. Nagyon jól teremti meg a már-már reménytelen, küzdelmes drámai hangulatot, sok közelit alkalmazva.

75%


A felirat nagyon jól sikerült, rendesen le lett fordítva a szöveg, nem emlékszem kirívó hibára. Külön pozitívum, hogy a havon is teljesen jól látszik.

A bejegyzés trackback címe:

https://ivanbelacsubakka.blog.hu/api/trackback/id/tr344346996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása