Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

The Avengers, 2012, R.: Joss Whedon, Sz.: Robert Downey Jr., Chris Evans, Mark Ruffalo, Chris Hemsworth, Scarlett Johansson, Jeremy Renner, Tom Hiddleston, Clark Gregg, Cobie Smulders, Stellan Skarsgard, Samuel L. Jackson, Gwyneth Paltrow

Itt vannak ők, kiket oly régóta vártunk, és elhozták a geek mennyországot. Ők azok, kiket úgy nevezünk: Bosszúállók.

 

A Marvel saját kezébe vette a képregényeinek megfilmesítését, melynek első darabja a Vasember lett 2008-ban. Azóta több szuperhős önálló történetét láthattuk, de mind egy bizonyos projektre lett kihegyezve, mégpedig jelen filmünkre, a Bosszúállókra. Ha úgy tetszik, teljesítették az ötéves tervet.
Úgy vagyok ezzel a filmmel, mint A feláldozhatókkal. Abban a filmben olyan akciólegendák szerepeltek, akiken nevelkedtem, akik már-már apám helyet apáim voltak, ezért mindenféleképpen meg kellett néznem. Még akkor is, ha csak leülnek sakkozni. A Marvel szuperhőseit is és filmjeit is annyira megszerettem, hogy bármint is ígér ez a film, nekem látnom kell.
A történet szerint Loki úgy dönt, hogy elfoglalja a Földet, ám ez nem mindenkinek tetszik. Nick Fury és a SHIELD össze is rántja a legnagyobb szuperhősöket, hogy megvédjék bolygónkat a gonosz erőktől. Ennyi, kb. erről szól mindegyik hasonló szuperhősös történet. A különlegesség az, hogy ezúttal össze kell fogniuk a magánzó harcosoknak egy soha nem látott ördögi hatalom ellen.
Joss Whedon a film írója és rendezője egy személyben. Ő kreálta anno Buffyt és Angelt, de én a Firefly és a Serenity kapcsán figyeltem fel rá. Látszik, hogy nagy rajongással kezelte az anyagot, talán megfelelőbb embert nem is lehetett volna találni.
A forgatókönyv nagyon jó lett. Említettem, hogy a sztori egyszerű, de tök jó fordulatokkal sikerült felturbózni. De nem is ez adja az egész sava-borsát, hanem a karakterek, ugyanis zseniálisan lettek megírva. Eddig majdnem mindenkinek volt saját filmje, de most sokkal többet megtudunk róluk. Tony Stark géniusza továbbra is megállíthatatlan, harci kedve és felgmasága nem csökkent, és szereti a Black Sabbathot (nyilván nem véletlenül). Steve Rogers kapitány már nem az a kis nyikhaj, sokkal kellemesebb figura. Dr. Bruce Banner karakterét sokkal jobban megismerjük, mint az eddigi két filmben, vele együtt Hulk is sokkal szimpatikusabb. Thor se az a faék, aki volt, nyilván neki külön motivációja van. Loki is félelmetesebb lett, ám még mindig nem igazi főgonosz, hiszen a legnagyobb genyákkal szimpatizálunk, vele nem. Fury, Sólyomszem és a Fekete Özvegy is többet szerepel, mint eddig. A forgatókönyv másik pozitívuma a humor. Egy-egy elejtett félmondat is nagy derültséget okoz, másrészt pedig ezek is nagyban hozzájárulnak a karakterépítéshez.
A film másik nagy erőssége a rendezés. Végig pörgős, élvezetes, maximálisan szórakoztató filmet látunk, köszönhető ez a nagyon jól kidolgozott akciójeleneteknek is. A filmvégi félórás manhattani leszámolás nagyon látványosra és izgalmasra sikerült, szerintem még Michael Bay is elismerően csettint ezt látva, miután visszatette az állát.
A Bosszúállók jöttek, láttak, győztek. A néző ámul, a geek pedig takarítást kér maga alá. Köszönjük, Joss Whedon!

90%


A bónuszjelenet ezúttal nem a stáblista után van, hanem közben, most is érdemes megvárni. Annak ellenére, hogy direkt nem kapcsolták fel a lámpákat, a nép nagy része kirohant, ahogy feltűnt a rendező neve. Életképtelen egyedek!

A szinkron jó lett, bár az eddigi filmekénél egy kicsi gyengébb. A hangok maradtak ugyanazok, kivéve Jarvisét, mivel Szabó Sipos Barnabás már nem szinkronizál, helyette Kárpáti Leventét hallhatjuk.

süti beállítások módosítása