Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

21 Jump Street, 2012, R.: Phil Lord, Chris Miller, Sz.: Jonah Hill, Channing Tatum, Dave Franco, Brie Larson, Ice Cube

Ez a magyar alcím... Brrr! De legalább meghagyták az eredetit is. Az egyre korábban kezdődő blockbuster szezon újabb darabját vehetjük górcső alá.

1987-ben indult a 21 Jump Street című ötévados sorozat, amely ismertté tette Johnny Deppet (és Richard Griecot, ha már itt tartunk). Az alapsztorija az volt, hogy fiatal rendőröket beépítettek egy középiskolába, hogy elkapják a fiatalkorú bűnözőket. Ennek a sorozatnak a kvázi folytatása a mozifilm, melyben újraindítják a programot. Főhőseinket (Jonah Hill és Channing Tatum) is beépítik a suliba, hogy felderítsék az újfajta drog ügyét.
A történetvezetés nagyon egyszerű, a rendőrös-beépülős-drogos filmek megszokott fordulatait láthatjuk. Azonban nem fullad átlagba a film, mert sikerült feldobni jó pár dologgal. Az egyik ilyen a humor. A poénok röpködnek jobbról-balról, majdnem végig tartják a színvonalat, a végére viszont elfogyott a kreativitás. Olyan érzésem volt, hogy főleg a film első felében lett volna még egy-két vicces jelenet, ami a vágószoba padlóján landolt. Sebaj, várjuk a bővített változatot, hátha...
Az akciójelenetek is jók lettek, onnan sem hiányzik a humor, és még látványosak is voltak. Szerintem azért nem kerültek bele a végső változatba az előbb említett humoros részek, hogy ne legyenek túlnyomó többségben az akcióval. Mindenesetre a rendezőpáros, akik egyébként korábban a Derült égből fasírt című animációs filmmel hívták fel magukra a figyelmet, frenetikus hangulattal töltötte meg a filmet. Ez köszönhető az adott jelenetekbe tökéletesen beleillő zeneszámoknak is, amelyek között hallhatunk Eminemtől LMFAO-ig mindenfélét. A score főtémája erőteljesen hasonlít a Terminátoréra, ezzel nem tudom, mi volt a céljuk, de vagány.
Jonah Hill megfelelő volt a szerepében, Channing Tatum pedig akár lubickolhatott is volna, ha jobb színész lenne, de így ő volt kettejük közül a jobb. Rajtuk kívül mindenféle mellékszerepekben láthatunk mindenféle sorozatokból ismert arcokat. Az eredetiből pedig négyen is cameoznak (még Richard Grieco is, de őt nem sikerült kiszúrnom).

75%


A szinkron nem lett olyan jó, mint ahogyan egy ilyen jellegű filmtől elvárnánk. Bár Elek Ferenc hangja nagyon hasonlít Jonah Hillére, mégsem szerencsés ez a párosítás. Channing Tatumnak Dévai Balázs tökéletes választás, bár most ő sem teljesített elég jól. A mellékszereplők magyar hangja hol jól, hol kevésbé jól lettek kiválasztva. Heltai Olga megint elszabadult, a szöveget ismét sok baromsággal megtöltötte.

A bejegyzés trackback címe:

https://ivanbelacsubakka.blog.hu/api/trackback/id/tr164487516

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása