Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Lawless, 2012, R.: John Hillcoat, Sz.: Shia LaBeouf, Tom Hardy, Jason Clarke, Guy Pearce, Jessica Chastain, Mia Wasikowska, Dane DeHaan, Gary Oldman

Hozzávalók: '30-as évek, szesztilalom, szeszcsempészet, bűnözési hullám, korrupció. A szakácsok: John Hillcoat és Nick Cave.

lawless_ver8_xlg.jpg
1931. Franklyn megye, Virginia. A környéken a Bondurant-fiúk a legmenőbb szeszfőzők és -árusítók. Minden jól megy addig, míg meg nem érkezik az új nagyvárosi ficsúr főzsaru, aki némi jutalékért elnézi az említett illegális tevékenységet. A tesók nem fizetnek, így kemény idők várnak rájuk.
A történet pofonegyszerű, ehhez hasonul a cselekményvezetés is, ám Nick Cave forgatókönyve feldobja az egészet. A történet lassan, de biztosan folyik előre, néhol még epizódok közbeékelésére is van idő, amelyek elősegítik a szórakozást és a karakterábrázolást. Az összes figura nagyon jól lett megírva, főleg a már említett főzsaru, aki annyira gonosz és idegesítő, hogy az embernek kedve támad megforgatni a dákó vastagabbik végét a seggében. Guy Pearce nagyszerű a velejéig romlott korrupt kopó szerepében. A Shia LaBeouf, Tom Hardy és Jason Clarke által játszott testvérek külön-külön és együtt is érdekes karakterek, köszönhetően a színészek jó játékának is. Általuk szimpatikussá válnak a jó szándékú bűnözők.
John Hillcoat már az előző két filmjében (Az ajánlat, Az út) megmutatta mennyire jól tud kemény és dekadens hangulatot teremteni. A dekadencia ezúttal elmaradt, hiszen ez egy jóval optimistább film, de az erős és lehengerlő atmoszféra most is jelen van, a filmben ábrázolt kegyetlen miliőt a néző is könnyen átérezheti. Mindezek ellenére a Fékezhetetlen mégis könnyed szórakozást ígér. Érdekes, hogy sikerült egyfajta műfaji elegyet létrehozni, hiszen a filmben egyszerre vannak jelen a western és gengszterfilm stílusjegyei. A hangulatot és a szórakozást emelik Nick Cave és Warren Ellis fülbemászó dallamai, valamint Benoit Delhomme gyönyőrű képei.
John Hillcoat és Nick Cave rutinos páros, hiszen a Fékezhetetlen már a harmadik közös filmjük. Együttműködésük újabb gyümölcse egy igazán jó és szórakoztató film lett.

80%


A felirat nagyon jó lett, köszönhetően a néhol igen kreatív fordításnak.

A bejegyzés trackback címe:

https://ivanbelacsubakka.blog.hu/api/trackback/id/tr464776092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása