Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Quentin Tarantino az én személyes bálványom, csak szuperlatívuszokban tudok róla beszélni. Az új filmjét, ami egy spagetti western, karácsonykor mutatják be odaát. Nálunk biztosan késni fog, hiszen akkortájt érkezik a mozikba Zsákos Bilbó is, az pedig fontosabb a magyar forgalmazók szempontjából. Mindenesetre QT újabb várhatóan zseniális művét elmondhatatlanul várom. Addig nesztek poszter!

UPDATE! Hozzánk 2013. január 31-én jön. Az több, mint egy hónap, bassza meg! No, nem baj, kivárjuk. Most a Bosszúállók a legjobban várt film, de miután azt megnéztem, ez veszi át a státuszt.

Igen, jól látod. Volt az igazi TV Maci, amit több százszor, esetleg több ezerszer láttunk olyan számunkra kedves mesék előtt, mint a Frakk, Magyar népmesék, Krisztofóró vagy az Égből pottyant mesék. Na, ez a Maci nincs többé. Helyette minden este az M2-n az Esti mese előtt ezt az újat kell megnéznie a mai gyerekeknek. De ez valami kibaszottul förtelmesen borzasztó, kurvára szörnyűséges rakat lószar lett!
A Maci megjön a focizásból, leül a számítógép elé, majd a kishúga elrángatja a TV elé mesét nézni. Miután megnézték a mesét, még rajzolnak. Hogy mi? Baszd meg! Mi a keserves búbánatért nem mennek aludni? Ja, persze! Még meg kell nézni a Barátok köztöt, addig meg van még egy óra.
A koncepció szerintem az volt, hogy legyen teljesen új, de mégis idézze a régi időket. Sikerült. Közben pedig legyen szar. Ez is sikerült.

Alább megnézhetitek magatok is, hogy milyen lett az eredmény. De talán inkább mégse! Mindenesetre én nem vállalom a felelősséget. Csak erős idegzetűeknek ajánlom!

American Reunion, 2012, R.: John Hurwitz, Hayden Sclossberg, Sz.: Jason Biggs, Alyson Hannigan, Chris Klein, Thomas Ian Nicholas, Tara Reid, Seann William Scott, Mena Suvari, Eddie Kaye Thomas, Eugene Levy

Megérkezett a negyedik szelet pite, aminek már a címéből is árad a nosztalgia szaga. De vajon milyen lett az íze?

Az Amerikai pite mérföldkő és kötelezően nézendő volt az én korosztályom számára, szerettük is nagyon. Mint ahogyan a majdnem ugyanolyan jó folytatást is. Aztán a harmadik rész már nem volt az igazi. A későbbiekben készült még négy egyből DVD-re szánt spinoff, ami tehát nem folytatás. Mert a folytatás, az igazi negyedik epizód most érkezett meg. A srácok összegyűlnek az osztálytalálkozó alkalmából, ami tök jó, mert úgyis régen találkoztak.
A Hurwitz-Schlossberg író-rendező párosnak köszönhetjük a filmet, akik korábban Harold és Kumar, azaz a Kalandférgek mindhárom kalandját papírra vetették, a másodikat pedig rendezték is. Ezekből kifolyólag várható volt, hogy igazi bűnös élvezet lesz a film, de nem igazán lett az. A forgatókönyv döcög, minden karakternek kerekítettek valami mondvacsinált konfliktust, amit aztán a végén egy beszélgetéssel meg is oldanak. A viccesnek szánt helyzetek, poénok körülbelül fele nem üt, vagy nem elég nagyot, de azért így is akad elég mulatságos pillanat. A karakterek nagyjából ugyanolyanak maradtak, mint amilyennek megszerettük őket, csak hát azóta felnőttek, és velük nőttünk fel mi is.
A film legnagyobb pozitívuma a nosztalgiafaktor. Már erről a plakátról is árad, de a film tele van ilyenekkel. Megelevenednek az első rész emlékezetes jelenetei és fordulatai, úgy, hogy konkrétan ugyanazt a beállítást és aláfestő zenét használják. Önreflexió és visszautalások, ezek uralják a filmet, ezek mentik meg a középszertől, ezektől válik szórakoztatóvá és szívet melengető élménnyé.

70%


Összehasonlításképpen: Amerikai pite 90%, Amerikai pite 2. 85%, Amerikai pite 3. 65%

A szinkron hasonlóan az előző részekhez kiemelkedően jó lett. A fordítás Speier Dávid munkája, ismét hozza a tőle megszokott magas színvonalat, bár a Rapülőkért kár volt. A magyar hangok nagyjából a megszokottak maradtak, mindegyik csere érthető okokból történt.

süti beállítások módosítása