Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Get the Gringo, 2012, R.: Adrian Grunberg, Fsz.: Mel Gibson

Mel Gibson legújabb filmjéne átugrik (szó szerint!) Mexikóba vakációzni, de nem úgy sül el, ahogy szeretné, mert beüt a szar.

Konkrétan lecsukják, mert nem úgy megy át a határon, ahogy kéne, ennek tetejébe pedig egy rahedli lopott pénz találnak nála. A börtön, ahova kerül, meglehetősen furcsa hely, főleg egy gringonak, ezért ügyeskednie kell a túlélés érdekében.
A film első harmada egyszerre érdekes és vicces, köszönhetően a különös börtönnek és a helyzetkomikumnak. A középső harmadra nagyon leülnek az események, de azért a végére hagytak pár ügyes és pár ügyetlen fordulatot. A nem hosszú játékidőnek köszönhetően elég pörgős lett, így nem lesz fárasztó. A rendezésben is csak minimális a kreativitás, látszik, hogy Adrian Grunbergnek ez az első rendezése. A közelmúltban részt vett sok jó filmben rendezőasszisztensként, de úgy látszik, nem sikerült ellesni a szakma fortélyait.
Mel Gibson karaktere meglehetősen egyszerű, de azért az öreg jól teljesít, bár hiányzik a régi megszokott karizmája. A mellészereplők nagyon bénák és teljesen érdektelenek, ők is csökkentenek a film élvezeti értékén.
Mostanában örülni kell, ha Mel Gibson néha feltűnik egy-egy főszerepben, de ha jobb filmekben szerepelne, még jobban örülnénk, mert ez sajnos csak közepes.

50%

Piranha 3DD, 2012, R.: John Gulager, Sz.: Danielle Panabaker, David Koechner, David Hasselhoff, Christopher Lloyd, Gary Busey, Ving Rhames

A 2010-ben készült Piranha 3D jópofa és üdítően szórakoztató trash horror volt (70%). A most érkezett folytatást úgy harangozták be, hogy mindenből dupla adagot kapunk, még a D-kből is. A rendező A dög trilógiát is jegyző John Gulager.

Piranha 3DD.jpgA felállás az első részhez képest majdnem ugyanaz, csak a szünet ezúttal nem tavaszi, hanem nyári, a helyszín pedig nem tó, hanem vízipark. Jönnek a halucik, és esznek, amit érnek.
A cselekmény is nagyjából maradt ugyanaz, csak most nem sikerült annyi kreativitást belevinni, ezáltal, kevesebbnek érezhető az egész. Na nem mintha sokat lehetne elvárni egy ilyen filmtől. Minden jelenet, ezáltal az egész film is nagyon eltúlzott és maximálisan komolyanvehetetlen. Igazi bűnös élvezet, bár nem annyira élvezhető, mint elődje.
A karakterek újfent kétdimenziós sztereotip alakok, akiket nem sikerül olyan közel hozni a nézőkhöz, mint az első rész szereplőit. Öröm, hogy újfent feltűnik Christopher Lloyd és Ving Rhames a megszokott szerepében. Gary Busey is kapott egy kis időt a vásznon, de az igazi ász David Hasselhoff. Saját magát játssza, ezzel egyidejűleg parodizálja is. Megvan mindene: a piros gatya meg az a piros szar, amit fog, miközben lassítva fut. Teljesen erőltetett a szerepe és minden mozzanata, mégis hozzá kötődnek a film legjobb pillanatai.
Külön örülök annak, hogy a 3D nem csak dísznek van ott, hanem van jelentősége. A térhatás jelentősen javítja a filmélményt, kár, hogy ritka manapság az ilyen.
A Piranha 3DD aranyos és szórakoztató film lett, ugyanakkora hulladék, mint az elődje. Minőségben megközelíti azt, ezért akiknek az tetszett, érdemes megnézni ezt is.

65%


A felirat jó volt. Érdekes és az elején kicsit zavaró volt, hogy a teljes térhatást figyelembe véve teljesen elöl helyezkedett el, tehát majdnem az volt a legközelebb.

süti beállítások módosítása