Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

The Wolverine, 2013, R.: James Mangold, Fsz.: Hugh Jackman

Na, ez tipikusan az a film, amit kell és érdemes végignézni.

Farkas.jpg Nagyon sokat köszönhetünk az X-Mennek. Mármint a filmnek. Kevin Smith is megmondta annak idején, hogy mivel az kurva nagy siker lett, ezért már minden képregényt megfilmesítenek. Azért mindent még nem filmesítettek meg, de nagyon haladunk afelé, hogy így legyen. Én személy szerint ennek örülök, mert nagyon szeretem a szuperhősös filmeket, és ezen a téren már 13 éve el vagyok kényeztetve.
Pár év alatt az X-Menből lett egy szépen lezárt trilógia, de a pénzéhes Foxnak kellet még lé a franchise-ból, ezért 2009-ben Rozsomák kapott egy nem jól sikerült saját filmet, amiben már nem azt a vagány és meghatározó figurát láttuk, hanem egy olyan valakit, akivel nagyon erőlködve próbálnak kitölteni egy egész filmet. És ha már itt tartunk: az X-Men 2. sokkal inkább az ő filmje volt.
Természetesen kellett a folytatás, mert hogy nézne ki, ha nem lenne. Pár éve már lehetett tudni, hogy megkapjuk azt a bizonyos Japánban játszódó sztorit, rendezőnek Darren Aronofskyt, a korhatár pedig talán lehet R. Ehhez képest James Mangold rendezte a filmet, a korhatár pedig PG-13 lett, de szerencsére a durvábbik fajta.
Arról van itt szó, hogy Rozsomák elmegy Japánba, hogy találkozzon régi barátjával, aki haldoklik. Aztán sunyi módon elveszik a gyorsan gyógyuló képességét, és még egy csomó mindenkivel meg is kell küzdenie. Igazából a cselekmény már az elején sem keltette fel eléggé az érdeklődésemet, és menetközben sem erőlködött tovább. Főhősünk azért még mindig valamennyire azonosulható karakter, viszont mellette meg lett töltve a film mindenféle jellegtelen és jellemtelen mellékszereplővel. A jó és nem jó akciójelenetek közötti fordulatok és konfliktusok nagy része hidegen hagyott, az meg végképp, hogy kavartak a főellenség kilétével. James Mangold majdnem korrekt iparosmunkát hozott össze, azért tőle eddig csak jobbat láttam. Összességében azt gondolom, hogy Rozsomákkal egymagával még mindig nem tudnak egy filmet úgy kitölteni, hogy az jó legyen.
És hogy miért kell és érdemes végignézni? Hát azért, mert a stáblista közben kapunk egy olyan bónuszjelenetet, ami javít az egész film színvonalán, valamint egyben folytat és előrejelez bizonyos dolgokat. Emiatt a szívmelengető jelenet miatt jókedvűen hagytam el a mozitermet, és még inkább tűkön ülök jövő májusig.

50%


A szinkron jó lett, Hugh Jackman magyar hangja természetesen Sinkovits-Vitay András.

A bejegyzés trackback címe:

https://ivanbelacsubakka.blog.hu/api/trackback/id/tr545426868

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása