Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Jack Reacher, 2012, R.: Christopher McQuarrie, Sz.: Tom Cruise, Rosamund Pike, Richard Jenkins

Itt, kérem, átbaszás esete forog fenn, tudniillik nem erről volt szó!

Jack Reacher.jpg Arról volt szó a trailerek meg miegymás alapján, hogy jön Tom Cruise, és lövöldözésekkel, autós üldözésekkel, valamint sok zúzással tarkítva majd jól rendet rak. Ehhez képest nem ezt kaptuk, de dühöm pusztán irónia, mert szerintem a végeredmény jobb lett a vártnál.
Egy fickó fényes nappal távcsöves puskával lelő öt embert. A bizonyítékok alapján el is kapják a gyanúsítottat, aki viszont nem egyenlő a tettessel, mégsem mond semmit, csak azt akarja, hogy Jack Reacher (Cruise) segítsen neki. Reacher pedig jön, és elkezdi felgöngyölíteni az ügyet. És akkor itt van az, hogy ez a film nem is akciófilm, hanem krimi, sőt inkább amolyan neonoir, ami már az elején látszik. Főhősünk nagyjából egyedül nyomoz, időközben egyre közelebb jut a megoldáshoz, ezzel együtt pedig folyamatosan misztikusabb lesz az eset. Sajnos, mikor minden kiderül, érdeklődésünk lankad, így a film utolsó negyede már nem hozza az addigi színvonalat. Egészen odáig viszont nagyon baszkurálja a fejünket, hogy akkor most hogy is van ez, ami köszönhető a megfontolt történetvezetésnek és a tökéletesen elhelyezett fordulatoknak. Reacher figurája is jóra sikerült, ha kell, akkor körmönfont, ha kell, akkor pedig kemény. Tom Cruise-ra remekül illik a szerep.
Christopher McQuarrie-ről eddig is tudtuk, hogy jól tud írni, elég csak megemlíteni a Közönséges bűnözőket, és filmünknek is a forgatókönyv az erőssége. Azt eddig nem mutatta meg, hogy jól tudna rendezni, de most ebben a funkciójában is korrektül helytállt.

75%

 
A felirat Speier Dávid munkája, aki ismét a tőle már megszokott magas színvonalon végezte a dolgát.

süti beállítások módosítása