Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Olympos Has Fallen, 2013, R.: Antoine Fuqua, Sz.: Gerard Butler, Aaron Eckhart, Morgan Freeman

A 24-nek vége lett, aztán meg a Die Hard szart be, de most itt egy film, ami ilyen irányú vágyainkat csillapítja, amíg várunk Roland Emmerich hasonló témájú filmjére.

Támadás a Fehér Ház ellen.jpgAz amerikai elnökhöz (Aaron Eckhart) érkezik tárgyalni a dél-koreai miniszterelnök, amikor észak-koreai terroristák megtámadják és megszállják a Fehér Házat, és túszul ejtik a legfontosabb embereket. Egy parkolópályára állított egykori titkosszolgálati ügynök (Gerard Butler) a nagy hepaj közepette beoson az épületbe, és megpróbálja megmenteni az elnököt.
Bizonyára a leírtakból is nyilvánvaló mindenki számára, hogy igazi "dájhárdos" szituációval van dolgunk, azt viszont már kevesebben tudják, hogy egyszer a 24-ben is megtörtént egy ilyen eset. A film nem is rejtegeti azon szándékát, hogy az imént említett két mozgóképes alkotás elemeit használja fel, így akar örömet szerezni az akciófilm-rajongóknak. A gonosz csúf terroristák nem lacafacáznak, eltakarítanak mindent és mindenkit az útjukból, röpködnek a golyók, emelkednek a hullahegyek, és majdnem minden felrobban. A CGI nagyon szar, ami rontja az összhatást, de legalább nem kell sokat nézni, hiszen nem az dominál. Feszültség van, ha nem is kézzel fogható, és gyakorta megjelenik egy óra a képen, hogy tudjuk a pontos időt. Antoine Fuqua, mint már többször, most is sikerrel növesztett tököt a filmjének, férfias élményben lehet része a nézőnek. Ebben igen nagy szerepe van Gerard Butlernek is, aki ismét jól hozza a kemény csávót. A figurája John McClane és Jack Bauer keveréke, mindkettőből egy kicsi, de csak a jó tulajdonságok, profin megoldja a dolgokat, és hamar likvidálja azt, aki ebben megpróbálja megakadályozni.
Külön öröm látni, hogy a film könnyedén előrukkolhatott volna jó néhány olyan sablonos megoldással, amit egyszerű lett volna megjátszani, de mégsem tette, így ez is hozzáad az élvezeti értékéhez. Ezzel együtt a Die Hard és a 24 rutinos és edzett rajongói nem fognak meglepődni semmilyen fordulaton vagy megoldáson. A Támadás a Fehér Ház ellen maradandó károsodást nem okoz, viszont két órán keresztül szórakoztat, és elültet egy gondolatot az ember fejében: lehet, hogy ezt a sztorit kellett volna Die Hard 5-nek szánni...

70%


A szinkron jó lett, hozza, amit kell. Gerard Butler eddig nem hallható magyar hangot kapott, ami kicsit öreg hozzá, de rövid idő alatt megszokható, és legalább nem Széles László. A többieknek is sikerült megfelelő hangot találni.
Gerard Butler - Kőszegi Ákos
Aaron Eckhart - Epres Attila
Morgan Freeman - Helyey László

süti beállítások módosítása