Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Captain America: The WInter Soldier, 2014, R.: Anthony Russo, Joe Russo, Sz.: Chris Evans, Samuel L. Jackson, Scarlett Johansson, Robert Redford, Sebastian Stan, Anthony Mackie

Madarat tolláról, embert barátjáról, Kapitányt pajzsáról.

Amerika Kapitány - A tél katonája.jpg Amerika Kapitány napjainkban tengeti az életét, edzeget, próbálja behozni a lemaradást. Szórakozni nem jár, mert a régi bandából már nem él senki, viszont, ha meló van, akkor elugrik akciózgatni, végrehajt néhány küldetést. Aztán hirtelen beüt a szar. Kiderül, hogy valami nem oké a SHIELD-nél, valamint lelepleződik a szervezet sötét múltja és jelenje. Egy régi ismerős is feltűnik.
Természetesen a filmet meghatározza az utóbbi évek Marvel-filmjeinek stílusa, de mint mindig, most is sikerült dobni egyet rajta, ugyanis a szokásos szuperhősködés mellé kapunk egy tök jó politikai paranoiathrillert. Főhőseink rejtőzködős nyomozásán és a nagyon jó fordulatokon keresztül egyre jobban belemélyedünk a szervezeti hierarchiába, megtudjuk, hogy mi miért és hogyan van. Ennek és a hiperlátványos akciójeleneteknek köszönhetően a film szinte folyamatosan izgalmas, mindezt csak a néhány üresjárat töri meg. A lezárás pedig elég pazar lett. A humor kevésbé van jelen, mint korábban, de azért pár áthallásos poénra futotta, melyek hatására én nyerítettem, a többi mozizó pedig kussolt, mert nem értette. A jó oldalon levő karaktereket egyre jobban megismerjük, és ami a legjobban tetszett, hogy Nick Fury egyre több teret kap. A rosszfiúk is érdekes figurák, de leginkább kemény ellenfelek/ellenségek, főleg az a kettő.
A rendezőpárosnak eddig egy jó és egy rossz filmet köszönhetünk, amelyek teljesen más műfajúak is stílusúak. Néztem is határozottat, mikor megláttam, hogy ők készítik a Kapitány legújabb mozgóképes kalandját, de nem aggódtam egy pillanatig sem. Nem is kellett, hiszen remekül eltalálták az arányokat az akciófilm és a thriller, valamint a bunyós-lövöldözős-robbantós gigalátvány és az izgalmas nyomozósdi között. Ami még sokat hozzátesz az élményhez, az Henry Jackman zenéje. Megénekeltem már a fickót, de nem győzöm hangsúlyozni, hogy még nem hallottam hibázni, úgyhogy tessék rá odafigyelni!
Ez a film nagyon frankó. Aki szereti az ilyet, mindenképp nézze meg! A Bosszúállók 2-ig hátralevő 13 hónap nagyon sok, de legalább augusztusban lesz másik jó móka.

80%


A szinkron szokás szerint jó lett. A visszatérő szereplők magyar hangjaiban nem történt változás, az újak pedig mind jót kaptak, például Robert Redford Dunai Tamást.

Gyerekek! Nem győzöm hangsúlyozni: nézzétek már végig az egészet, mert a stáblista közben és után is kaptok nagyon hasznos információkat!

süti beállítások módosítása